TMMOB İzmir İKK, Gezi Davası'nda verilen skandal ceza kararlarına karşı 23 gündür "Adalet Nöbeti" sürdürüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, davada verilen kararların hukuki karşılığı olmadığını söyledi.

Koramaz: Gezi Davası kararlarının hukuki karşılığı yok

BİRGÜN EGE

Gezi Davası'nda çıkan skandal karara karşı, İzmir Mimarlar Odası önünde 23 gündür “Adalet Nöbeti” gerçekleştiren TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu açıklama yaptı.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünden Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş gerçekleştiren TMMOB'un açıklamasına, tutuklu bulunan Tayfun Kahraman'ın ailesi de katıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, "Ülkemiz ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük sorunlarla boğuşuyor. Siyasi iktidar çözüm bulmak yerine, ses çıkaran herkese susturmaya, sindirmeye çalışıyor. Gezi Davası'nda ve Canan Kaftancıoğlu davalarında verilen kararlarla bu hukuksuzluğu yaşadık. Bu kararlar çaresizliğin dışa vurumudur. Bundan 8-10 yıl önceki paylaşımlar karıştırılacaksa AKP mensuplarının hangi paylaşımları yaptığını hepimiz biliyoruz. Arkadaşlarımız adına verilen bu cezaların hiçbir hukuki karşılığı bulunmamaktadır" dedi.

'GEZİ'Yİ SAVUNDUK, SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

koramaz-gezi-davasi-kararlarinin-hukuki-karsiligi-yok-1017353-1.

Koramaz, şunları söyledi:

"Bu ülke halkının Gezi'yi ne kadar sahiplendiğinin en açık göstergesidir. Bu dava tamamen siyasi bir davadır. Hukuku kendi siyasi emelleriniz için vermekten vazgeçin. Arkadaşlarımız topluma karşı olan sorumluluklarını yerine getirdiği için tutuklandılar. Gezi'den biri yargılanması gerekiyorsa, gencecik fidanları katledenler yargılanmalıdır. Onlar aldıkları kararla arkadaşlarımızı susturacaklarını sanıyorlar. TMMOB Türkiye'nin dört bir yanında arkadaşlarımızın pankartlarını gururla dalgalandırıyor. Gezi'yi, mesleğimizi, arkadaşlarımızı, bu ülkeyi ve bu ülkenin insanlarını savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin düzeltilmesi için şimdiye kadar uygulanan politikaların tamamen ters düz edilmesi gerekiyor."

Açıklamanın ardından gazetecilere konuşan Gezi Davası tutuklularından Tayfun Kahraman’ın ailesi adına konuşan abi Arif Kahraman da “Kardeşim Tayfun ve diğer gezi tanıkları işlerini yaptıkları için tutuklular. Biz onlarla gurur duyuyoruz adaletin yerini bulacağını ve yeniden kavuşacağımıza eminiz” diye konuştu.