Akademisyen Koray Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu 72 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, bu kişilerden 42’si gözaltına alındı

Koray Çalışkan’a yöneltilen suçlama: ‘Ölü imamla konuştun’

Boğaziçi ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri çalışanlarına düzenlenen FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 72 kişiden 42’si gözaltına alındı. Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, gözaltına alınan akademisyen Koray Çalışkan’ın FETÖ imamı Cemal Uşşak’la yoğun biçimde irtibatlı olduğu öne sürüldü. Sosyal medyada iddiaya tepki gösterildi. Uşşak’ın 2016 yılında yurtdışında kanserden öldüğü belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nden aralarında Koray Çalışkan’ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi’nde 19’u tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun ByLock kullanıcısı olduğu iddia edildi. CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, twitter hesabından yaptığı açıklamada akademisyen Koray Çalışkan’ın gözaltına alındığını yazdı. Salıcı, “Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi!” ifadelerini kullandı.

Koray Çalışkan kimdir?

Koray Çalışkan 30 Haziran 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doçent. Politik iktisat, siyasi parti organizasyonu ve Ortadoğu siyaseti üzerine araştırmalar yapan Çalışkan’ın doktora tezi Kuzey Amerika Ortadoğu Çalışmaları Birliği tarafından En İyi Sosyal Bilim Tezi seçildi. New York Üniversitesi’nde doktora yaptı. Radikal ve Bir- Gün gazetelerinde köşe yazarlığı, Habertürk ve +1TV’de program sunuculuğu yaptı. Birçok filmin yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığı üstlendi. 2015 seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu ancak aday gösterilmedi.