Süper Lig’in 11. haftası bu toprakların en yüksek itibarlı maçıyla başladı. Tribünde fenalaşıp hastaneye kaldırılan bir delikanlının maç bitmeden gelen ölüm haberi oynanan oyunu da atılan golleri de bir anda manasızlaştırdı.

Koray Şener’in yaslı ailesini düşündükçe maç sonunda birbirine giren futbolculardan ya da durumu bile bile “seni sevmeyen ölsün” diye bağıran taraftarlardan utanıyorum. Fatih Terim’den maç sonunda Şener ailesinin acısını paylaşmasını bekliyor insan. O ise VAR sisteminin başındaki hakemlere yedikleri gol öncesi yanlış verilen taç kararı sebebiyle hakkını helal etmemekle meşgul. Adının başına Türkiye Futbol Direktörü sıfatını koydurmuş bir isim VAR protokolünün taç atışlarında geçerli olmadığını bilmiyor olabilir mi? Hem mağdur hem muktedir olmak bu coğrafyaya özgü bir durum.

Olaylı derbi maçının ardından cumartesinin ilk karşılaşması Kasımpaşa ile Antalyaspor arasında oynandı. Genelde maçların ikinci yarısında iyi oynayan ve bu sayede birçok maçı çevirmeyi başaran Kasımpaşa bu sefer tersi bir görüntü sergiledi. Veysel’in attığı golle öne geçen Kasımpaşa ilk yarının son dakikalarında Diego’nun serbest vuruşuna engel olamadı. Maçın skorunu 83’te kazanılan penaltıyı gole çeviren Doukara belirledi.

Sezona kötü başlayan ve düşme hattına demir atan Akhisar, düşme hattının diğer gediklisi Erzurumspor’u konuk etti. Taraflar puanları karşılıklı attıkları gollerle paylaştı.

Evinde Beşiktaş’ı tek golle geçen Başakşehir liderliğini perçinledi. Rakibi karşısında alışılagelmiş oyunu oynayamasa da kazanmayı başarmak önemliydi. Zira zafere giden yol kötü oynarken de kazanabilmekten geçiyor. Beşiktaş oyun olarak umut verse de bu düzeyde bir karşılaşmadan puan alamamanın nedenlerini doğru tespit etmek gerekiyor.

Ankaragücü mütemadiyen beni yanıltmaya devam ediyor. Başkent temsilcisi evinde (daha doğrusu Osmanlıspor’un evinde) Kayseri’yi mağlup ederek puanını 19’a çıkarttı. Daha önce şampiyonluk görmüş 5 takımdan dördünü altına almayı başaran Ankaragücü, İsmail Kartal yönetiminde takım olmayı başarmış durumda. Ertuğrul Sağlam’la eski günlerine dönmeyi hayal eden Kayserispor, oynadığı son 4 deplasman maçını da kaybetti ve kalesinde 8 gol gördü.
Yeni Malatyaspor Alanya’da Adem Büyük’ün sakar vuruşuyla gelen golle hanesine 3 puanı yazdı. Amiyane tabirle bir gol atıp üzerine yattılar. Erol Bulut’un Yeni Malatyaspor’una karşı pozisyon yakaladığınızda gol atmanız gerekiyor.

Trabzonspor evinde oynadığı karşılaşmada Bursaspor karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve ilk 5’e girme fırsatını değerlendiremedi. Bu sezon altıncı golünü atan Rodellaga geçen sezonki gol sayısını şimdiden geçmiş durumda. Burak Yılmaz’ın oyundan alınırken yaptıkları içinse söylenecek pek bir şey yok. Sadece iyi işler yaptığında övülmek istiyorsanız futbolcu olmamanız lazım. Zira milyonlarca insan futbol üzerine ahkâm kesme hakkını kendinde gördüğü için bu oyun bu kadar popüler ve o yüzden banka hesaplarınızda milyonlarınız var. .

Yasin Öztekin Göztepe’yi sırtlamaya devam ediyor. Rizespor karşısında ilk golü atan Yasin takımının son 12 golünün sekizine doğrudan katkı yaptı. Okan Buruk’un gelişiyle kıpırdanan Rizespor iki haftadır kaybediyor. 11. haftanın kapanış maçında Sivasspor ile Konyaspor golsüz berabere kaldı. Düşük tempolu geçen ilk yarının ardından taraflar ikinci yarıda vites yükselttiler. 65. dakikada üst üste iki sarı kart gören Ömer Ali Şahiner, takımını bir kişi eksiltirken kalan dakikalarda da Sivasspor daha baskılı oynayan taraf oldu. Ancak ne baskılı oynayan Yiğidolar ne de Jahoviç ile tehlike yaratmaya çalışan Konyaspor gol atamayınca, taraflar puanları paylaştılar.

***

Haftanın golü
Auremir Dos Santos

11. haftanın en güzel gol vuruşunu Erzurumspor’un savunmacısı Auremir Dos Santos yaptı.

Haftanın takımı
Ankaragücü

Haftanın takımı Kayserispor’u da mağlup ederek beşinci sıraya yükselen Ankaragücü olurken bu mucizenin mimarı İsmail Kartal da haftanın teknik direktörü oldu.

Haftanın oyuncusu
Mathieu Valbuena

Fenerbahçe’de aylardır forma şansı bulamayan ancak Erwin Koeman tarafından ilk 11’de sahaya sürülen Valbuena, maç eksiğine rağmen oyundan hiç kopmayıp güzel oyununu 1 gol ve 1 asistle taçlandırarak haftanın oyuncusu olmayı hak etti.