Korkmuyor, yılmıyor  birlikte direniyoruz

Yaren Çolak

Kocaeli Çayırova’da bulunan Migros Depo emekçisi kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nde yan yana ve daha gür haykırıyor. Kod 29'la işten atıldıkları için direnen DGD-SEN üyesi Migros Depo işçisi kadınlar, tüm baskı, mobing ve şiddete rağmen sömürü düzenine karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyor.

Pandemide getirilen işten çıkarma yasağına karşın Kod 29’a sarılan patronlar, “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” gerekçesiyle yasağı diledikleri gibi delerek işçileri adeta damgalıyor. Bu kod özellikle sendikalaşan, hakkını savunan, sessiz kalmayan kadın işçilere karşı acımasız bir silaha dönüşüyor. Kod 29’la işten atılan Migros Depo emekçisi kadınlar ise direnişlerinin 63'üncü gününde de, “Tüm sömürülen işçi kadınların sesi ve umudu olmak için direnişimiz devam edecek” diyor.


Mücadeleye devam çağrısı yapan Migros Depo işçisi Sevim Göneş direnişi şöyle anlatıyor: “24 yaşındayım. Migros benim ilk direnişim. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen ayakta kaldık dimdik durduk. 8 Mart’ta da gücümüzü göstermeye devam edeceğiz. Tüm kadınları birlik olmaya davet ediyorum. Birlikte daha güçlüyüz. Migros’ta da tüm sömürülen işçi kadınların sesi ve umudu olmak için direnişimiz devam edecek.”

KADINLARA ÇAĞRI

“Öfkemiz dinmeyecek” diyen DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar ise şu ifadeleri kullanıyor: “Biz bütün kadınları Migros direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz. Migros Depo direnişi 63'üncü gününde 8 Mart’ta da devam edecek. Migros’ta taciz, mobing, hakarete maruz kalan kadınlar, direnişlerinde de gözaltı, darp ve hakaretle karşılaştı. Ancak kadınlar direnmeye devam edecek.”