‘Korkmuyoruz, buradayız’

ZEYNEP KURAY / zeynokuray@gmail.com
@zeynokuray

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’na, ABD’deki Katliam ve Türkiye ‘deki tehditler gölgesinde giren LGBTİ örgütleri, transfobi ve homofobi zihniyetine karşı sokaklara çıkmaya hazırlanıyor. LGBTİ bireylerine yönelik giderek artan saldırılara yönelik İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Sözcüsü Kıvılcım Arat, “Korkmuyoruz, alışın buradayız” mesajını verdi.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği Sözcüsü Kıvılcım Arat, “İnsanları sindirip, sokaklardan çekmek istiyorlar. Biz bu amaca hizmet etmeyeceğiz. Gerekli bütün güvenlik önlemlerimizi alıp, alanlarda olacağız ve mücadelemize devam edeceğiz” dedi.


Gericilikte söz Alperenlerde
‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli gerici grubun nefret kampanyasınan ardından, Alperen Ocakları da, 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne ‘her şeyi göze alarak’ engel olacaklarını açıkladı. Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direkt yürüyüşü engelleyeceğiz” diye konuştu.
Alperen Ocakları’nın tehditlerine yanıt veren trans kadın oyuncu Çağla Akalın ise, “Karaman’da 45 çocuk tecavüze uğruyor neden bir açıklama yapmıyorsunuz. Genelevdeki kadınla birlikte olup ‘Nasıl olsa onun işi bu, fahişe’ deyip gusül abdesti alıp temizlenip, arınmakla olmuyor bu ahlak” dedi.


Tehditlere suç duyurusu
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Müslüman Anadolu Gençliği ve Alperen Ocakları hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, ayrımcılık ve tehdit şikâyetleriyle suç duyurursunda bulundu. Gerici tehditler sürerken, 14. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün güven içinde gerçekleşmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.


Program açıklandı
20-26 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 24. İstanbul LGBTİ+Onur Haftası programı açıklandı. Bu yıl ‘Örgütleniyoruz’ temasıyla gerçekleştirilecek olan hafta 20 Haziran’da ‘Nerdeen nereye’ sergi açılışıyla başlayacak. Birçok konuda atölye, panel, söyleşi ve film gösterimlerinin yapılacağı hafta, 26 Haziran’da Onur Yürüyüşü ile sonlanacak.