Nadira Kadirova’nın AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli ölümünün üzerinden 9 gün geçti ancak sır perdesi hâlâ aralanmış değil. Ünal ve yetkililer suskunluklarını korurken, Kadirova ailesinin avukatı Erden, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Korkmuyoruz, Nadira için adalet peşindeyiz

İSMAİL ARI

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara'daki evinde, Ünal'a ait silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümündeki şüpheler sürüyor. Kadirova ailesinin avukatı Müjde Tozbey Erden, şüpheli ölümünün hemen ardından Ünal’ın evine giden Nadira’nın Ankara’da yaşayan ağabeyi Muhammet’e cansız bedeninin gösterilmediğini hatırlattı. Ne otopsi öncesi ne de sonrasında cenazenin ağabeyine gösterilmediğine dikkat çeken Av. Erden, “Muhammet Kadirova, Nadira’nın cenazesinin ilaçlandığı, kefene sarıldığı bu nedenle görmesinin imkânsız olduğu söylenerek engellenmiş” diye konuştu.
Kadirova Ailesi'nin ölümün yarattığı acıyla baş etmeye çalışırken olay sonrası ortaya atılan iddialarla daha da sarsıldığını ifade eden Av. Erden, şöyle devam etti: "Kızları için adalet beklerken adalet kurumları tarafından kirletilmeye çalışılması aileyi daha da yıprattı. Aile korkmuyor ve adaletin peşindeler.”

KAMUOYU BASKISIYLA İFADELERİ ALINDI

Kamuoyu baskısı ile ifadelerin alındığı vurgulayan Av. Müjde Tozbey Erden, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Günlerce bu olay hakkında sayısız haber yapılması için uğraştık. Bu haberler sayesinde sadece Nadira’nın iki kız arkadaşının ifadesinin alınması sağlandı. Nadira’nın intihar şekli, bir gece önce yakın arkadaşına cinsel saldırıya uğradığına dair sözleri, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın iki gün içerisinde otopsi ve Adli Tıp raporunu hızlıca aldırıp Nadira’nın cenazesini ülkesine göndermesi, bürokratik işlemlerin iki gün içinde halledilmesi, intihar ettiğine dair açıklamalar yapılması Nadira’nın ölümünü şüpheli hale getirmiştir.”

ŞÜPHELİ ÖLÜM MECLİS’tE

Kadirova’nın ölümün aydınlatılması için çağrılar devam ederken, CHP ve HDP‘li vekiller olayı Meclis’e taşımayı sürdürüyor. Dün de HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Oya Ersoy, Kadirova'nın ölümünün Emniyet birimlerince intihar denilerek kapatılmak istenmesi hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması için soru önergesi verdi. Vekiller, “Şüpheli ölüm ile ilgili Şirin Ünal’ın savcılık tarafından şüpheli veya tanık olarak ifadesi alınacak mıdır?” diye sordu.