‘Korkunun hâkim olmasını istiyorlar’

Avukatların Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılması için başlattıkları Adalet Nöbeti, 58’inci haftasında devam etti.

Adliyenin C kapısında yapılan açıklama konuşan İstanbul Barosu Meclisi Başkanı Füsun Dikmenli, Anayasal mahkemeler aracılığıyla dağıtılan adaletin tüm toplumu ilgilendirdiğini dile getirerek, “Ancak hukuk devletinin varlığı halinde demokrasiden, özgürlüklerden ve adaletten söz edilebilir. Gazetecilerin tutuklu yargılandığı, yayın yasaklarının sıkça gündemde olduğu, fahiş para cezalarının uygulandığı ortamda basın özgürlüğünden söz etmek mümkün müdür?” diye sordu. Dikmenli, Adalet Nöbeti’ne devam edeceklerini söyledi.

Medya üzerindeki baskılara dikkat çeken Gazeteci Banu Güven ise şunları ifade etti: “Meslektaşlarımız sadece hapis cezalarıyla değil, altından kalkılması çok zor para cezalarıyla da tehdit edilmekte. Nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için bazı meslektaşlarımıza cezalar istendi. Toptan bir korku hakim olsun diye bir gayret içindeler. Sırf gazeteci oldukları için değil, matbaada çalıştıkları için tutuklananlar var.” Nöbet, açıklamaların ardından son buldu.