Korkut Akın'ın yılbaşı kartlarından oluşan sergi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde

TV yönetmeni, yazar Korkut Akın'ın 41 yıllık özgün tasarımı olan yılbaşı kartları Küçükçekmece'deki Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Sergi, 10 Ocak 2023'e kadar açık kalacak.

‘Kırk Bir Kere Sevda(ğ), Kırk Bir Kere Barış’ isimli sergide konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Bir dönemi anlamak, sosyal ve kültürel yapıyı, o dönemin özelliklerini görmek için kartpostallar son derece önemli belgeler niteliğindedir" dedi.

Çebi, sanatseverleri sergiye davet etti.

Korkut Akın ise açıklamasında, "41 yıldır hiç postayla gönderilmeyen, sadece elden dağıtılan kartlar yapıyorum. Bir aşk uğruna başladım ve yeni bir aşka dönüştü yeni yıl kartları. Her yıl temaları güncelleyerek yeni kartlar hazırlıyorum" dedi.

Akın, şöyle devam etti: "Bizim insan olmamızı sağlayan temel sorun sanat. Günümüz insanı oyuncaklarına alıştı. Küçücük bir ekrana bakarak yaşıyor. Yüz yüze iletişimden uzaklaştık. Bu sebeple kartları özellikle elden dağıtıyorum. Çünkü yüz yüze iletişimi sağlıyorum. Yapımı çok kolay, çok sıcak bir duygu. Yayıldığı zaman da müthiş keyif veriyor. Herkese tavsiye ediyorum."

Kaynak: habercigazete.net