‘Sözsüz Günlükler’ projesi ile 24 keman bestecini buluşturan müzisyen Önder Baloğlu, ortaya rengarenk bir korona günlüğü çıkarmayı amaçladıklarını belirtiyor

Korona günleri keman sesinde

Keman Sanatçısı Önder Baloğlu tarafından sunulan ‘Sözsüz Günlükler’ projesi, Unvoiced Diaries ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi temsil eden 24 Türk bestecinin pandemi sürecinde ürettiği eserlerden oluşuyor. Dijital platformda yüksek kalitede bir müzik arşivi oluşturmayı hedefleyen proje, 8 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında bu eserleri, bestecilik stilleri ve yaşamları üzerine Gedik Sanat resmi sosyal medya kanalları üzerinden paylaşılacak. Projenin son aşamasında ise temmuz ayı içerisinde eserlerin kayıtları tamamlanıp bir tanıtım filmiyle sanatseverlere sunulacak.

Önder Baloğlu, koronavirüs sürecinde dijital platformlar için her biri 1 dakikayı geçmeyen, birbirinden farklı tarzlarda müzik yazan bestelerinden oluşan bu seçki ile rengarenk bir korona günlüğü ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Baloğlu bu 24 besteyi şu sözlerle anlatıyor: “Solo Keman için yazılan 24 farklı eserin yer aldığı proje, Kemanın sahip olduğu tüm ses imkânlarını zorlamakla birlikte, enstrümanın her rengini duyabileceğimiz nitelikte besteleri dinlememize imkân sağlayacak. İzolasyondaki sessizlik fikriyle yaratılan bu minyatürlerin kimi geleneksel formlarda, kimi avant-garde, kimi de elektronik veya efektif ögeler ile birbirinden farklı anlatım biçimlerini içinde barındıracak.”

‘Sözsüz Günlükler’ projesi kapsamında 24 solo keman için Minyatür besteleyen isimlerden bazıları şöyle: Utku Aşuroğlu, Oğuzhan Balcı, Didem Coşkunseven, Mahir Cetiz, Evrim Demirel, Cem Esen, Zeynep Gedizlioğlu.