Yüz yüze öğretmen seminerleri salgının yayılmasına davetiye çıkardı. Edirne’de bir öğretmen seminerde fenalaştı. Burdur’da ise bir öğretmen koronaya yakalandı, okul kapatıldı.

Korona yayma seminerleri

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Edirne Keşan’da düzenlenen öğretmenler kurul toplantısında kurul yazmanı aniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Akciğer tomografisi çekilen öğretmenin, koronavirüs şüphesi ile gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenlerin evde karantina koşullarında yaşamasını isterken seminerler de ertelendi. Okul personeli 14 günlük karantinaya alındı. Edirne’den yaşananların benzeri, Ankara, Mersin, Bursa ve Rize’de de yaşandı.

Covid-19 tanısı konulan ya da tanılı kişiler ile temas ettiği bildirilen öğretmenlerin seminerlere katıldığı ifade edildi. Mersin Tarsus’taki bir köy okulu karantinaya alınırken Ankara’da koronavirüslü kişi ile temas ettiği bildirilen öğretmenlerin seminerlere katılmaya zorlandığı öğrenildi.

Öte yandan Burdur’un Gölhisar ilçesinde, bir öğretmenin Covid-19 testi pozitif çıktı. Öğretmen ile okulda düzenlenen seminere katılan meslektaşları evlerinde karantinaya alındı.

Okul, geçici olarak kapatıldı.