Kütahya, Ordu, Kayseri ve Adıyaman’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle birçok yerleşim biriminde karantina uygulaması başlatıldı.

Koronavirüs: 4 ilde birçok noktada karantina uygulaması başlatıldı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve can kaybı sayısında yaşanan artış devam ederken, söz konusu bölgelere karantina uygulamaları da sürüyor. Ülkede son olarak Kütahya, Ordu, Kayseri ve Adıyaman’da birçok bina, mahalle ve ilçe karantina altına alındı.

Karantina altına alınan bölgelere ilişkin detaylar şöyle:

KÜTAHYA

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Naşa beldesinde yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulanmaya başlandı.

Simav Kaymakamlığından yapılan açıklamada, beldede Covid-19 pozitif vakalarının artış eğiliminde olduğu bildirildi.

Bireysel izolasyonun yeterli olmayacağı belirtilen açıklamada, "Bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla 10 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmıştır. Karantina süresi içinde acil durumlar dışında beldeye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır. Beldedeki kahvehane, bakkal, tekstil atölyesi, okul, cami ve özel sektör işletmelerinin de 10 gün süreyle kapalı olmasına karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, belde sakinlerinin ihtiyaçlarının belediye ekiplerince ve muhtarlıklarca karşılanacağı ifade edildi.

ORDU

Ordu'da bir mahallede, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Altınordu ilçesine bağlı Aydınlık Mahallesi'nde pozitif ve temaslı kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca söz konusu mahallede karantina uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

koronavirus-4-ilde-bircok-noktada-karantina-uygulamasi-baslatildi-845761-1.
Kayseri'de mutasyonlu virüs tespit edilen mahalle karantinaya alındı

KAYSERİ

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı mahallesi, mutasyonlu virüse rastlanması nedeniyle karantina altına alındı.

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı mahallesinde sağlık ekipleri tarafından mutasyonlu virüs tespit edildi. Yapılan tespitin ardından mahalle 10 gün süreyle karantina altına alındı.

Karantina süresi boyunca yurttaşların ihtiyaçları vefa grupları tarafından karşılanacak.

ADIYAMAMAN

Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında bir günde 72 adresin karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri gündemdeki konuları görüşerek koronavirüs salgını nedeniyle Adıyaman’da 72 adresin karantina altına alınmasına karar verdi.

Adıyaman’da son günlerde korona virüs vakalarında artışın yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise önceki günlerde kendisine ait sosyal medya hesabından, “İlimizde önemli ölçüde kontrol altına alınan Covid-19 vaka sayısı yeniden yükseliş trendine girmiştir. Kurallara titizlikle uyalım ve özellikle hafta sonu ve akşam kısıtlamalarında gerekmedikçe evlerimizden ayrılmayalım. Unutmayalım virüsün yayılmasını önlemek bizim elimizde” ifadelerini kullanmıştı.

AA-İHA