Koronavirüsle mücadele kapsamında bugün, Giresun, Denizli, Adıyaman, Bayburt, Burdur ve Elazığ’da birçok ev, mahalle ve köy karantina altına alındı.

Koronavirüs: 6 ilde yeni karantina kararları

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ederken, normalleşme sürecinin ardından görülen pozitif vakalar nedeniyle karantina uygulamaları da devam ediyor.

Ülkede son olarak Giresun, Denizli, Adıyaman, Bayburt, Burdur ve Elazığ’da birçok nokta karantinaya alındı.

Karantinaya alınan yerlere ilişkin detaylar şöyle:

GİRESUN

Giresun'un Güce ilçesinde bir mahallenin bazı mevkileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kaymakam Şahin Demir başkanlığında toplandı.

Covid-19 bulaşının engellenmesi amacıyla Tevekli Mahallesi'nin Kıran Küme Evleri, Merkez Küme Evleri, Topçalı Küme Evleri mevkileri ile Kuz Küme Evleri mevkisi 8 no'lu apartman ile Hendenli Küme Evleri mevkisi 1 no'lu apartman 27 Ağustos'a kadar karantinaya alındı.

Karantina sürecinde fındık hasadı gibi bölgesel tarımsal faaliyetlerin aksamasını önlemek için bölge içindeki tarımsal faaliyetlere devam edilmesine karar verildi.

DENİZLİ

Denizli'nin Tavas ilçesinde bir mahalle, koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akyar Mahallesi'nde Covid-19 vakalarının arttığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallenin karantina altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Karantina süresince mahalleye giriş ve çıkışların kapatılarak izole edilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

300 kişinin yaşadığı mahallede Kurban Bayramı'nda yapılan bir düğüne katılan bazı kişilerin hastaneye başvurdukları ve kendilerinde virüs tespit edildiği, ardından mahallede testler uygulandığı ve toplamda 13 kişide Covid-19'a rastlandığı öğrenildi.

Başka bir şehre yerleşen gelin ile damadın da evlerinde karantinaya alındıkları belirtildi.

koronavirus-6-ilde-yeni-karantina-kararlari-768381-1.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında 27 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadeleye ilişkin yeni kararlar alındı. Bu kapsamda çeşitli mahallelerdeki 27 evde karantina uygulanmaya başlandı.

BAYBURT

Bayburt'ta bir köy, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında Örence köyünde karantina kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

BURDUR

Burdur'da bir köy, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, merkeze bağlı Hacılar köyünde iki kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslıların bulunması nedeniyle köyde karantina tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

Görevli personel haricinde giriş çıkışların kapatıldığı köydeki vakalarla teması tespit edilenlere de 14 günlük ev karantinası uygulandı

Testi pozitif çıkan iki hasta ise Burdur Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

ELAZIĞ

Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı bir köy koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Palu ilçesine bağlı Güllüce Köyü'nde Covid-19 görüldü. Bunun üzerine İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla köyün karantinaya alınmasını kararlaştırdı. Kararın ardından köyün giriş çıkışları kapatılarak karantina süreci başlatıldı.

Öte yandan merkeze bağlı Sarıçubuk köyünde de 2 ev Covid-19 nedeniyle karantinaya alındı.