Koronavirüs AB’yi öldürebilir!

Koronavirüs nedeniyle 10 binden fazla insanını kaybeden İtalya’da tepkiler Avrupa Birliği’ne (AB) yöneldi.

Sosyal medyadan video yayınlayan İtalya vatandaşları, AB’nin kendilerini yalnız bıraktığını ifade ederek birliğin bayraklarını yaktıkları görüntüleri paylaştı.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Euronews’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu küresel kriz Avrupa Birliği için büyük sorumluluk. Önünü göremediğimiz bir krize karşı Avrupa olarak sınırlı vaktimiz var. Bu sebeple şu anda karşılaştığımız sağlık ve ekonomi kriziyle mücadele etmek için olağanüstü önlemler almak zorundayız. Bu kriz tüm Avrupa’yı bir ekonomik durgunluk içerisine doğru sürüklüyor.”

Di Maio, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise “AB’den sadakat beklediklerini” dile getirmişti.

İSPANYA DA TEPKİLİ

AB’ye bir eleştiri de salgından en fazla zarar gören ikinci Avrupa ülkesi olan İspanya’dan geldi. Salgından yoğun olarak etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’nın Başbakanı Pedro Sanchez, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Neslimizin en kötü kriziyle karşı karşıyayız. Avrupa projesinin geleceği tehlikede. Koordinasyonlu ve sağlam bir AB ile bireyselcilik arasında seçim yapıyoruz. Biz, derinden Avrupacıyız. Bu acil duruma karşı ortak cevap talep ediyoruz, adil bir toparlanma garanti ediyoruz” dedi.