Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık edeceği toplantının ana gündem maddesi Türkiye'deki aşılama süreci. Hatırlatma dozu ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin görüşülmesi beklenen toplantının ardından Bakan Koca açıklama yapacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Koca açıklama yapacak

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir kez daha salgın gündemiyle toplanıyor. Kurul saat 16:30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18:00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

Türkiye'de de bugün Bilim Kurulu üçüncü doz aşı ve iki doz arasındaki sürenin düşürülmesini konuşacak. Bu kapsamda, BioNTech aşılarının ikinci dozu için 6-8 haftaya çıkarılan sürenin 4 haftaya düşürülmesi bekleniyor.

Bilim Kurulu, bugün mevcut aşı stoğu ve Temmuz ayında yapılacak aşı sevkiyatlarına göre, bu uygulamaya geçilip geçilmemesi yönünde bir karar alacak.

Toplantıda, aşı sevkiyatlarındaki son durum ve aşılama programının seyri de ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün delta varyantı vaka sayısının bir haftada 134'ten 224'e yükseldiğini açıklamıştı. Varyantın görüldüğü il sayısı da 16'dan 26'a yükseldi.