Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. 3'üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını Bilim Kurulu'nun gündeminde olacağı tahmin ediliyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor: 3'üncü doz BioNTech aşısı yapılacak mı?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.

Artan vaka sayıları ve 3’üncü doz BioNTech aşılarının uygulanması gündemde.

Sağlık Bakanlığı’nca Bilim Kurulu gündemine alınan “BioNTech’lilere 3’üncü doz aşının kimlere ne zaman yapılacağı” milyonlarca yurttaştan alınan antikor sonuçlarına göre açıklanacak. Buna göre, aşılama zamanının yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde değişiklik gösterebileceği öğrenildi. Çalışmayla, iki doz Sinovac, 1 doz BioNTech aşısı olanların da yeniden ne zaman aşı olacakları belirlenecek.

CAN KAYBI 65 BİNİ AŞTI

Türkiye'de Covid-19 kaynaklı can kaybı dün itibariye 65 bini aştı. Hastalığa yenilen 228 vatandaşın da eklenmesiyle vefat sayısı 65 bin 87’ye yükseldi. Henüz toplam ölüm sıralamasında 16.sırada yer alan Türkiye'de can kaybı sayısının düşürülememesi nedeniyle bu sıralamanın değişeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü, koronavirüse Türkiye’den daha fazla kayıp veren Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerde günlük vaka ve ölüm vakaları giderek düşüyor.