Güney Kore, hızlı bir şekilde artan koronavirüs vakaları nedeniyle önlemleri artırdı

Koronavirüs: Güney Kore'de virüs vakaları artıyor

BBC News'in haberine göre, Güney Kore'de Başbakan Chung Sye-kyun artan Koronavirüs vakalarını "acil" bir durum olarak nitelendirdi. Orduda askerlerin Koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından, Daegu ve Cheongdo şehirleri "özel bakım bölgeleri" ilan edildi.

Güney Kore, şu ana kadar toplam 156 vaka ile, Çin anakarası ve Japonya'daki Diamond Pricess gemisinden sonra en çok vakanın olduğu ülke haline geldi. Cuma günü bildirilen 52 yeni vakanın 41'i, başkent Seul'ün 300 km güneydoğusunda Daegu'da kentinde olduğu açıklandı.

Yetkililer, perşembe günü komşu şehir Cheongdo'da ülkede virüs kaynaklı ilk ölümü doğrulamışlardı. Uzun dönem akıl hastası olarak tedavi gören kişiyle birlikte, 14 kişiye daha virüs tanısı konulmuştu.

Önlemler arttırılıyor

Güney Kore hükümeti virüsün yayılmasını önlemek amacıyla hızlı önlemler alma sözü verirken, Daegu ve Cheongdo şehirleri "özel bakım bölgeleri" olarak ilan edildi.

Haber ajansı Yonhap'ın haberine göre, Başbakan Chung, "Enfekte insanlarla temasa geçen insanları bulmak ve hastaları iyileştirmek hastalığın yayılmasını önlemek için çok önemli." dedi.