Koronavirüs günlerinde Berlin'in ilk protesto gösterisi yapıldı

BirGün Berlin

Sokağa çıkma kısıtlamalarına rağmen, "Zaman durmuyor" çağrısıyla 28 Mart'da Kreuzberg Kotbusser Tor'da izinsiz bir biçimde toplanan 200 civarındaki gösterici, Türkiye-Yunanistan sınırında kalan göçmenlere yaşatılanları protesto etti.

Yunanistan Moria kampındaki göçmenlerin kurtarılmalarını talep eden göstericiler, mültecilerle dayanışma çağrısı yaptı. Gösteride koronovirüs günlerine dair birçok talep de dile getirildi. Gösteride yol bir süre trafiğe kapatıldı, "Asıl virüs kapitalizmdir, polis devletine karşı dayanışma devleti" pankartı açıldı ve sık sık “Kapımız göçmenlere açıktır” sloganı atıldı.

Tek tek ya da en fazla ikili gruplar halinde dizilen göstericiler aralarında iki metre mesafe olacak biçimde ve çoğunluğu koruyucu maske takarak protestolarını gerçekleştirdiler.

Yarım saat süren gösteri, polisin müdahalesiyle dağıldı ve birçok kişi de gözaltına alındı.

Gösteride yapılan konuşmada "Korona günlerinde yalıtımın ve gönüllü olarak kendi kendini eve kapatmanın bir eğilim haline dönüşmesini istemiyoruz. Korona krizinin bu boyutlara ulaşmasında sadece virüs değil, var olan güç veya egemenlik yapıları sorumludurlar. Sorun ırkçılık, kapitalizm ve ataerkilliktir" denildi.