İran'da Covid-19 tedbirleri kapsamında 5 büyük kente giriş-çıkış yasağı uygulanacak. Yasak, 15-17 Ekim tarihleri arasını kapsayacak.

Koronavirüs: İran’da 5 büyük kente giriş-çıkış yasağı

İran'da yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında aralarında başkent Tahran'ın da bulunduğu beş büyük kente üç gün süreyle giriş-çıkış yasağı getirildi.

AA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Said Nemeki, Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, salgının ülkede tehlikeli bir duruma geldiğini ve hasta sayısında büyük artış kaydedildiğini söyledi.

15-17 EKİM TARİHLERİ ARASINDA UYGULANACAK

Nemeki, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye salgını kontrol altına almak ve yayılmasını önlemek amacıyla vakaların yüksek olduğu Tahran, Kerec, Meşhed, İsfahan ve Urumiye'ye 15-17 Ekim tarihlerinde giriş-çıkış yasağı getirilmesini önerdiğini aktardı.

Ruhani'nin öneriyi kabul ettiğini ve söz konusu beş büyük kente yönelik üç gün süreyle giriş-çıkış yasağı talimatını ilgili tüm kurumlara ilettiğini belirten Nemeki, şunları kaydetti:

"Covid-19'la ilgili yaptığımız değerlendirmeler neticesinde salgında ciddi bir sıçrama olduğu sonucuna vardık. Salgın hızla yayılıyor. Bu, ülke için tehlike alarmı demektir. Daha az yolculuk yapılmalı ve sağlık kurallarına daha fazla riayet edilmeli."

12 EKİM'DE REKOR CAN KAYBI

İran'da yeni tip koronavirüs salgınında salgın başlangıcından bu yana en yüksek can kaybı sayısı 12 Ekim'de kaydedilmişti.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkedeki yeni tip koronavirüs salgınına yönelik son istatistikleri paylaşmış, son 24 saatte, 4 bin 206 kişinin korona virüs testinin pozitif çıktığını belirtirken, 272 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etmişti.