Bilim insanlarının koronavirüs salgınına karşı uyarılarına kulak verip evden mümkün olduğunca çıkmamak en iyi tedbirlerden biri. Ancak bu durum bir miktar can sıkıntısı da yaratabilir. İşte evinizin konforunda Londra'dan Seul'e kadar gezebileceğiniz en iyi müzeler

Koronavirüs nedeniyle evde vakit geçirirken gezinebileceğiz 12 sanal müze

Karantinaya girmek, iki hafta boyunca yeterli yiyecek ve malzemeye sahip olmanın ötesinde birçok kompleks soruna yol açabilir. Çok fazla can sıkıntısı çekmek, televizyon ya da internetle vakit geçirmek yerine evinizdeyken de kültürel faaliyetleri gerçekleştirmenin bir yolu var. Google Arts & Culture, dünyanın dört bir yanındaki en ünlü müzelerin sanal turlarını ve çevrimiçi sergilerini size ulaştırıyor. Dünya çapında 500'den fazla müze ve galeriye çevrimiçi olarak ulaşmak mümkün.

Google Arts & Culture'ın koleksiyonu Londra'daki British Museum, Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi, New York City'deki Guggenheim ve daha pek çok sanat, tarih ve bilim hakkında bilgi edinebileceğiniz yüzlerce yer içeriyor.

Çevrimiçi turlar ve sergiler sunan Google'ın en iyi müzelerinden bazılarına göz atın:

BRİTİSH MÜZESİ - LONDRA

Londra'nın kalbinde yer alan bu ikonik müze, sanal ziyaretçilerin Büyük Mahkemeyi gezmesine ve antik Rosetta Taşı ve Mısır mumyalarını keşfetmesine olanak sağlıyor. Müzenin sanal turunda yüzlerce eser de bulabilirsiniz:

Ulaşmak için tıklayınız.

GUGGENHEİM MÜZESİ - NEW YORK

Google'ın Sokak Görünümü özelliği, ziyaretçilerine evden ayrılmadan Guggenheim'ın ünlü spiral merdivenini gezmesini sağlar. Burada, Empresyonist, Post-Empresyonist, Modern ve Çağdaş dönemlerden inanılmaz sanat eserleri keşfedebilirsiniz.

Ulaşmak için tıklayınız.

ULUSAL SANAT GALERİSİ - WASHİNGTON

Bu ünlü Amerikan sanat müzesinde Google üzerinden erişilen iki çevrimiçi sergi bulunmaktadır . Birincisi, birçok kıyafet görseli içeren 1740-1895 arasındaki Amerikan modası sergisi; İkincisi se Hollandalı Barok ressam Johannes Vermeer'in eserlerinden oluşan bir koleksiyon.

Ulaşmak için tıklayınız.

MUSÉE D'ORSAY /ORSAY MÜZESİ - PARİS

Monet, Cezanne, Renoir ve Gauguin’in sanat çalışmalarının yer aldığı dünyanın en ünlü müzelerinden birini online ziyaret edebilirsiniz. 1848'den 1914 tarihi arasındaki dönemde yer alan Fransız sanatçıların ünlü onlarca eserine ulaşabilirsiniz.

Ulaşmak için tıklayınız.

ULUSAL MODERN VE ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ - SEUL

Kore'nin popüler müzelerinden birine dünyanın her yerinden erişilebilir. Google'ın sanal turu sizi Kore'den ve dünyanın her yerinden Çağdaş sanatın altı katına götürüyor.

Ulaşmak için tıklayınız.

PERGAMON MÜZESİ - BERLİN

Almanya'nın en büyük müzelerinden biri olan Pergamon’un, fiziksel olarak orada olmasanız bile size sunacak çok şey var. Bu tarihi müze, Babil İştar Kapısı ve elbette Pergamon Altarı dahil olmak üzere birçok antik esere ev sahipliği yapıyor.

Ulaşmak için tıklayınız.

RİJKSMUSEUM - AMSTERDAM

Vermeer ve Rembrandt'ın çalışmaları da dahil olmak üzere Hollanda Altın Çağı'nın ustalık eserlerini keşfedebilirsiniz. Google, bu ikonik müzenin bir de Sokak Görünümü turunu sunuyor. Böylece salonlarını gerçekten dolaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Ulaşmak için tıklayınız.

VAN GOGH MÜZESİ - AMSTERDAM

Usta ressamın hayranı olan herkes, 200'den fazla resim, 500 çizim ve daha pek çok şey dahil olmak üzere Vincent Van Gogh'un en büyük sanat koleksiyonu olan bu müzeyi ziyaret ederek çalışmalarını yakından görebilir.

Ulaşmak için tıklayınız.

J. PAUL GETTY MÜZESİ - LOS ANGELES

8. yüzyıla kadar uzanan Avrupa sanat eserleri bu Kaliforniya sanat müzesinde bulunabilir. Çok sayıda resim, çizim, heykel, el yazması ve fotoğraf koleksiyonunu keşfetmek için Sokak Görünümü turuna katılabilirsiniz.

Ulaşmak için tıklayınız.

UFFİZİ GALERİSİ - FLORANSA

Bu az bilinen galeri, İtalya'nın en ünlü ailelerinden olan Mecidi ailesinin sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Bina 1560 yılında Giorgio Vasari tarafından özel olarak Cosimo I de'Medici için tasarlandı. Ancak herkes salonlarını artık dünyanın herhangi bir yerinden gezebilir.

Ulaşmak için tıklayınız.

SAO PAULO SANAT MÜZESİ - SAO PAULO

Sao Paulo Sanat Müzesi kar amacı gütmeyen ve Brezilya'nın ilk modern müzesidir. Net perspektif çerçevelerine yerleştirilen sanat eserleri, sanat eserinin havada süzülüyormuş gibi görünmesini sağlandığı eşsiz bir deneyimi keşfedebilirsiniz.

Ulaşmak için tıklayınız.

ULUSAL ANTROPOLOJİ MÜZESİ - MEXİCO CİTY

1964 yılında inşa edilen bu müze, Meksika'nın İspanyol öncesi mirasının arkeolojisine ve tarihine adanmıştır. 23 sergi odası ise Maya uygarlığınınkiler bile dahil olmak üzere önemli antik eserler ile dolu.

Ulaşmak için tıklayınız.