Koronavirüs nedeniyle geçici olarak kapanan İstanbul Modern, müzeyi evlere taşıdı

Yeni tip koronavirüs (Covid - 19) nedeniyle geçici olarak kapanan İstanbul Modern, sanatseverleri dijital platformlarda ağırlıyor. Müze, internet sitesini güncelleyerek koleksiyon ve sergilerini dijital dünyada izleyiciyle buluşturuyor.

İstanbul Modern’in Karaköy’deki son koleksiyon sergisi, ‘Sanatçı ve Zamanı’nı 3 boyutlu (3D) sanal turla keşfetmek mümkün. 109 sanatçının 193 çalışmasını inceleme fırsatı yakalayacak sanatseverler, ayrıca sergiye dair metinlere de ulaşabilecek.

YÜZYILLIK AŞK'IN DİJİTAL ARŞİVİ

Müzenin internet sitesinden Türkiye sinemasının 100'üncü yılını kutlamak için gerçekleştirilen 'Yüzyıllık Aşk' sergisinin dijital arşivine erişim sağlanabiliyor. Arşivde Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu araştırma sergisine dair pek çok yazılı ve görsel içerik yer alıyor.

İstanbul Modern, internet sitesinin yanı sıra sosyal medya hesapları üzerinden de koleksiyon, sergi ve eğitim içeriklerini paylaşıyor.

Uluslararası Misafir Sanatçı Programı ve Misafirler: ‘Sanatçılar ve Zanaatkârlar’ sergisinin üretim süreci müzenin sosyal medya hesaplarında izleyiciyle buluşuyor.