Yeni tip koronavirüs Salı günü hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü, bugün meslektaşları tarafından anıldı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü anıldı

MEHMET KAÇMAZ / AYDIN

Aydın Tabip Odası Başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esat Ülkü, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 2 haftadır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti. Bugün Aydın genelinde tüm hastanelerde saat 12.00’da meslektaşları 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirerek Ülkü’yü andı.

Anmanın ardından Aydın Tabip Odası’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı Aydın Tabip Odası Genel Sekreteri Adalet Çıbık okudu. Aydın Tabip Odası tarihinin en acı gününü yaşadığını belirten Çıbık, “Aydın’da en geniş katılımlı sağlık eylemi Ülkü’nün başhekimliği döneminde Nazilli Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirmiştik. Uzun yıllar Aydın Tabip Odası’na hizmet verdi. Temmuz 2020’de de Aydın Tabip Odası Başkanlığı görevini üstlendi. Ne yazık ki kendisini bu dönemde erkenden yitirdik. Ölene dek örgütçülüğü, güzel enerjisiyle bizleri bir araya getiren, bilimsel birikimini sağlık ve sağlık çalışanları için seferber eden Esat ağabeyimizi, bir dostumuzu kaybettik” dedi.

Sağlık personelinin artık tükenme noktasında olduğunu belirten Çıbık, “Sağlık çalışanları, işlerini yaparken güvende olduklarını ve korunduklarını hissetmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Sağlık çalışanları pandemi döneminde hiç olmadıkları kadar büyük bir iş yükü ve enfeksiyon riski altında çalışmaktadır. Covid-19 hastalığı dünya genelinde meslek hastalığı olarak kabul edilmektedir. Sağlık çalışanlarının taleplerine kulak verilmelidir. Covid-19 hastalığı meslek hastalığı olarak kabul edilmesi, bunun için gerekli olan yasal ve idari düzenlemelerin yapılması yürekten temennimizdir” diye konuştu.