Küba'da son 24 saatte yapılan 2 bin 184 testten sadece 2 koronavirüs vakası tespit edildi. Bugüne kadar toplam 159 bin 571 test sonucunda 2 bin 321 Covid-19 pozitif vaka tespit edildi ve bu hastaların 2 bin 171'i iyileşti. Toplam can kaybı sayısı ise 85

Koronavirüs salgınında Küba'nın son durumu: Kaç vaka var? Kaç ölüm gerçekleşti?

Dış Haberler Servisi

Küba Ulusal Epidemiyoloji Direktörü Dr. Fransisco Duran, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin son verileri paylaştı.

Duran dün yaptığı basın açıklamasında, son 24 saatte yapılan 2 bin 184 testten sadece 2 koronavirüs vakası tespit edildiğini bildirdi. Her iki yeni vakanın önceki vakalarla temaslı olduğu belirtiliyor.

Duran, Küba'da şimdiye kadar gerçekleştirilen toplam 159 bin 571 test sonucunda 2 bin 321 Covid-19 pozitif vaka tespit edildiğini ve bu hastaların 2 bin 171'inin iyileştiğini sözlerine ekledi.

Prensa Latina'nın haberine göre, ülkede hastanelerde tedavi gören 63 aktif Covid-19 vakasının 62'sinin klinik olarak iyi durumda olduğu belirtiliyor.

Küba'da şimdiye kadar Covid-19'a bağlı 85 ölüm yaşandığı kayıtlara geçmiş durumda.

koronavirus-salgininda-kuba-nin-son-durumu-kac-vaka-var-kac-olum-gerceklesti-749183-1.

HALK İÇİN SAĞLIK SİSTEMİ

Küba, koronavirüsle mücadelede sağlık hizmetine güveniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, Küba’da 10 bin kişiye düşen doktor sayısı ABD’de 10 bin kişi başına düşen doktor sayısının 3 katından fazla. Küba’da 10 bin kişiye 82 doktor düşerken, bu sayı Rusya’da 40, ABD’de 26, Çin’de ise 18 düzeyinde.

SALGINA KARŞI DAYANIŞMA: BEYAZ ÖNLÜK DİPLOMASİSİ

Küba, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında salgının başından bu yana birçok ülkeye ülkeye sağlık personeli ve tıbbi malzeme gönderdi.

Küba’nın “beyaz önlük diplomasisi” olarak nitelediği bu politika çerçevesinde, Covid-19 hastalarının tedavisi için Afrika, Avrupa ve Karayib ülkelerine 1200 civarında sağlık çalışanı gitti. Kübalı sağlık personelinin gittiği ülkeler arasında İtalya’nın yanı sıra, Andora, Venezuela, Nikaragua, Grenada, Surinam, Jamaika, Belize ve Güney Afrika gibi ülkeler bulunuyor.

Küba’nın yardımına koştuğu ülkelerden biri İtalya oldu. İtalya’ya mart ayında ilk doktor grubunu yollayan Küba, Nisan ayında da 38 kişilik bir ekip daha gönderdi. Küba Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği ekipte, epidemiyolog, anestezi uzmanı, solunum cihazı uzmanı, pratisyen hekim ve yoğun bakım uzmanı hemşire de mevcuttu.

Küba, Karayipler’de mahsur kalan ve içinde koronavirüs kapmış yolcular bulunması nedeniyle bölgedeki birden fazla ülkenin yardım etmeyi reddettiği İngiltere bandıralı MS Braemar tedavi amacıyla kabul etti ve koronavirüs hastaları tedavi edildi.