Koronavirüs sporu vurmaya devam ediyor

Spor Servisi

Güney Kore'de gelecek ay yapılması planlanan Dünya Kısa Mesafe Sürat Pateni Şampiyonası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi. Uluslararası Buz Pateni Federasyonundan (ISU) yapılan açıklamada, başkent Seul'de düzenlenecek organizasyonun, artan sağlık endişeleri yüzünden daha önce belirlenen 13-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.

Bu hafta başlaması planlanan Güney Kore Birinci Futbol Ligi ve 22-29 Mart tarihlerinde Busan kentinde düzenlenmesi planlanan Dünya Masa Tenisi Şampiyonası da koronavirüs sebebiyle ertelenmişti.

'IOC ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR’

Önceki gün virüsün 2020 Tokyo Olimpiyatı'nı etkileyebileceğini ifade eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Dick Pound'a da Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga'dan cevap geldi. IOC ve yerel organizatörlerin oyunlar için çalışmalarına normal bir şekilde devam ettiğini ifade eden Suga, "Olimpiyat hazırlıklarının planlandığı gibi gidiyor" dedi.

ECZACIBAŞI'NDAN ERTELEME TALEBİ

Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 4 Mart’ta deplasmanda İtalya'nın Savino Del Bene Scandicci takımıyla karşılaşacak olan Eczacıbaşı ise Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) karşılaşmanın ertelenmesini talep etti. Fenerbahçe ise 11 Mart’ta bir başka İtalya takımı Igor Gorgonzola Novara'yla oynacağı maç için CEV'e endişelerini iletti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ise "Bazı maçların seyircisiz oynanma kararı alındı. Avrupa Futbol Şampiyonası yapılsın yapılmasın diye konuşmalar var. Bu yalnız Türkiye'yi etkileyen bir olay değil. Nerede tehlike varsa orada duracağız" ifadelerini kullandı.