Urfa'da yakalandığı koronavirüs nedeniyle 82 yaşında yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Mustafa Kılıç için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde kişi sınırlaması ve sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı. ‘Tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması ve sosyal mesafe tedbirlerine uyulması gerekiyor.

Koronavirüs tedbirlerine uyulmayan bir ‘ayrıcalıklılar’ cenazesi daha

Urfa'da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Risale-i Nur Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Mustafa Kılıç'ın cenaze töreninde koronavirüs tedbirleri uygulanmadı.

İHA'nın aktardığı habere göre Mustafa Kılıç (82), yakalandığı koronavirüse nedeniyle hayatını kaybetti. Kılıç için Eyyübiye ilçesindeki Yusuf Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ‘Tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması gerekiyor. Ancak Kılıç'ın cenazesine çok sayıda kişi katıldı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadı.

Ayrıca cami avlusunun tamamen dolmasından dolayı cenaze namazı için Sarayönü Caddesi trafiğe kapatıldı.

koronavirus-tedbirlerine-uyulmayan-bir-ayricaliklilar-cenazesi-daha-876444-1.

koronavirus-tedbirlerine-uyulmayan-bir-ayricaliklilar-cenazesi-daha-876443-1.

koronavirus-tedbirlerine-uyulmayan-bir-ayricaliklilar-cenazesi-daha-876441-1.

‘TAM KAPANMA’DA CENAZELER

‘Tam kapanma’ kararına göre cenazelere en fazla 9 kişinin katılması ve sosyal mesafe tedbirlerine uyulması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın tam kapanma genelgesinde cenaze törenine ilişkin olarak şunlar kaydedilmişti:

"Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-Devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait e-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Cenaze nakil ve defin işlemleri kapsamında başvuru yapacak vatandaşlarımızdan herhangi bir belge ibrazı istenilmeyecek olup Sağlık Bakanlığı ile sağlanan entegrasyon üzerinden gerekli sorgulama seyahat izin belgesi düzenlenmeden önce otomatik olarak yapılacaktır."