Koronavirüse karşı iyi geldiği söylentileri Rusya’da alkol satışlarını arttırdı. Bunun üzerine birçok yerel yönetim, alkolün bağışıklık sistemine zarar vermesi nedeniyle bazı bölgelerde alkol satışının yasaklandığını bildirdi

Koronavirüse iyi geliyor söylentileri Rusya’da alkol satışını yasaklattı

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren Rusya halkı, alkolün virüsü yok ettiğine inanarak alkol satış noktalarına hücum etti.

Alkol stoklamaya başlayan halka açıklama yapan Rusya Sağlık Bakanlığı, alkolün koronavirüsü yok etmediğini aksine bağışıklığı düşürdüğü için çok alkol tüketenlerin hastalığa yakalanma riskinin daha fazla olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı ve uzmanların uyarıları dikkate alınmayınca bu kez devreye yasaklar girdi. Trans - Baykal Bölgesi yerel idaresi aldığı kararla bölgede alkol satışının yasaklanmasına karar verdi. Ardından Krasnoyarsk Bölgesi'de aynı kararı uygulamaya başladı. 1 Nisan itibariyle Başkurdistan bölge yönetimi de alkol satışını yasaklayan kararı açıkladı.

Alkol satışı için tek tek karar alan bölgelere destek yine Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık bölge yönetimlerinin aldığı kararların yerinde olduğunu söyleyerek kararları destekledi. Bakanlık tüm bölgelerde alkol satışının yasaklanması için çalışma yapılması gerektiğini önererek alkol yasaklarının da yasal olduğunu ifade etti.

Daha önce İran ve Türkiye’de de insanlar virüse iyi geldiğini düşünerek alkole olan talebi arttırmıştı. Piyasaya sürülen çok sayıda sahte alkol ise İran’da birçok insanın yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

İHA