CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüse yakalanan çok sayıda aile hekiminin bu süreçte maaş alamadığını ifade etti. İktidarın sağlık çalışanlar için tüm taleplerini reddettiğini belirten İlgezdi, "Tüm sağlık çalışanları istisnasız ek ödemeden yararlandırılmalıdır" dedi.

"Koronavirüse yakalanan aile hekimleri maaş alamıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, koronavirüs pandemisinde Sağlık Bakanlığı’nın sağlık emekçileri için üzerine düşeni yapmadığını belirtti.

“Sağlık çalışanlarına ‘Teşekkür İkramiyesi’ verilmesini, Covid-19’un meslek hastalığı kategorisine alınmasını ve hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin ‘görev şehidi’ sayılmasını teklif ettik. Ancak iktidar tüm tekliflerimizi reddetti” diyen İlgezdi, bazı sağlık emekçilerine ek ödeme verilmediğini ve mevcut ödemelerde de eşitsizlik olduğunu vurguladı. İlgezdi, "Tüm sağlık çalışanları istisnasız ek ödemeden yararlandırılmalıdır" dedi.

koronaviruse-yakalanan-aile-hekimleri-maas-alamiyor-773391-1.
Fotoğraf: CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi

"AİLE HEKİMLERİNİN DURUMU EŞİTSİZLİĞİN EN BELİRGİN ÖRNEĞİ"

Koronavirüse yakalanan aile hekimlerini işe gidemediği için maaş dahi alamadığına dikkati çeken İlgezdi, “Salgının ilk aşamasından beri hayati bir görevi yerine getiren aile hekimlerinin durumu eşitsizliğin en belirgin örneğidir. Kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışan çok sayıda aile hekimi koronavirüse yakalandığı için işe devam edememekte, kendi hayatları için mücadele etmekte ve bu süreçte maaş dahi alamamaktadır” ifadelerini kullandı.

İlgezdi, sağlık kuruluşlarında iş barışının da zedelendiğini kaydederek şunları söyledi:

“Bu süreçte üniversite hastanelerinde çalışan birçok hekim ve sağlık emekçisi koronavirüse karşı insanüstü çaba ile mücadele ederken, normalde aldığı döner sermaye ücretini bile alamadı. Sağlık Bakanı'nın müjdesine rağmen başhekimlerin keyfi uygulamaları ile birçok sağlık çalışanına da tavandan ek ödeme yatırılmadı. Ülkemizde virüs ile mücadelede canlarını kaybeden, ailelerinden, çocuklarından ayrı otel odalarında kalmak zorunda kalan cefakâr hekimlerimiz ve sağlık emekçilerimize eşit ödeme yapılmadığı gibi, eşit ödemeyi hak eden sağlık çalışanları daha az ücretlerle daha fazla çalışmaya zorlanmaktadır.”

(ANKA)