Koronavirüs tedavisinin ardından hastalık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Özlem Güneş adlı yurttaş, uyarıları kulak ardı ettiğini, bu sebeple hastalığa yakalandığını söyledi

Koronavirüsü yendi, hastalık sürecini anlattı: Uyarıları kulak ardı ettim

Adıyaman'da bir süre önce yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Özlem Güneş, hastalık sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sırt ağrısı şikayetiyle başvurduğu Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkan ve 14 gün tedavi gören 34 yaşındaki Özlem Güneş, “Uyarıları kulak ardı ettim, umursamadım. Maskemi takmadığım gün virüse yakalandım” dedi.

‘UYARILARI KULAK ARDI ETTİM’

İşe gittiği sırada şehir içi minibüsüne maskesiz bindiğini ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"İş yerindeyken kimseyle diyalog içerisinde olmadım. Minibüste eldiven ve maskem yoktu. Sağlık Bakanlığının uyarılarını kulak ardı ettim, umursamadım. Maskemi takmadığım gün virüse yakalandım. Virüsün ilk belirtisi olarak sırt ve bel ağrısı oluştu ve hemen eve geldim. Eve geldiğimde sancılarım arttı, ateşim yükseldi. Daha sonra hastaneye başvurdum ve tahlil sonucum pozitif çıktı."

Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanede 14 gün boyunca tedavi altına alındım ve kimseyle görüşmedim. Çocuklarım evde kaldı. Çok zor bir dönemdi. Sağlık çalışanları hastanede benimle çok iyi ilgilendi. Bir aklım hep evdeydi. Kendime olan inancım tamdı. 'Kalkıp iyileşeceğim' dedim. Sonuç itibarıyla başardım. Çocuklarıma kavuştum."

‘MASKESİZ DIŞARI ÇIKTIĞIMA ÇOK PİŞMANIM’

Güneş, yurttaşlara uyarıda bulunarak, "Sağlık Bakanımız ne diyorsa dinlesinler. Maskesiz dışarı çıktığıma o kadar pişmanım ki anlatamam. Maske takmak çok önemli. Hasta olunca önemini anladım. Maskesiz dışarı çıkmayın, sosyal mesafenizi mutlaka koruyun." şeklinde konuştu.

Eşinin işinden dolayı Çin'de olduğunu ve Türkiye'ye gelemediğini dile getiren Güneş, sağlık personellerinin özverili çalışmaları ve davranışlarından dolayı sağlık personellerine teşekkür etti.

AA