Koronavirüsü yenen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, neler yaşadığını anlattı. "Bende de öksürük en belirgin belirti değildi. Bulantı, ishal, kusma seyretti" diyen Ünal, "Pozitif olduğumu öğrendiğimde çalışma arkadaşlarım aklıma geldi" ifadelerini kullandı

Koronavirüsü yenen Bilim Kurulu Üyesi Ünal neler yaşadığını anlattı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin sonucu pozitif çıkan ve bir süre tedavi gören Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yaşadıklarını CNN Türk'te anlattı.

"2.5 hafta süründükten sonra yeniden kendini iyi hissetmek güzel bir duygu" diyen Ünal, "Çok şükür vücudum normal şartlarına geri döndü. Bütün testlerim normal haline geldi. Pazartesi günü de işimin başına döneceğim" ifadelerini kullandı.

Ünal, şöyle devam etti: "3 hafta önce hastanede çok çalışıyor ve yeni hastalar için kliniği hazırlıyorduk. Hem Bilim Kurulu'ndaki sorumluluk hem de eğitim programları devam ederken hafif halsizlik ve bitkinlik meydana geldi ve ben bunu çok çalıştığıma yordum. Ama hastaneye vizite gittiğimde görevimi tamamlayamadım. O kadar halsizlik vardı ve eve gittim, akşama da ateşim çıktı. Belirtiler değişken, ateşi olmadan ya da öksürüğü olmayan hastalar da var. Bende de öksürük en belirgin belirti değildi. Bulantı, ishal, kusma seyretti. Hastanede yaptığımız testler de pozitif çıktı."

Ünal, şöyle devam etti: "62 yaşındayım, ilk aklıma gelen bütün tedbirleri aldım ve uyguladım. Pozitif olduğumu öğrendiğimde çalışma arkadaşlarım aklıma geldi. Filyasyon ekibi çok iyi çalıştı. Sorumluluklarım aklıma geldi. 60 yaşından büyük bir birey olarak inşallah atlatacağım."