CHP’li belediyelerin koronavirüsle mücadele kapsamında attığı her adım iktidarın engellemesiyle karşılaştı. Son olarak Mersin’de ücretsiz ekmek dağıtımı engellendi. CHP’li Yüceer, iktidarın koronavirüs yerine CHP’li belediyelerle mücadele etmeyi seçtiğini söyledi

Koronayla değil, CHP’li belediyelerle mücadele!

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

COVİD-19 ile mücadele sürecinde CHP’li belediyelerin aldığı hemen her karar, iktidarın engellemesiyle karşılaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, koronavirüs salgınının ekonomide yarattığı tahribattan olumsuz etkilenen yurttaşlara yardım için başlattığı bağış kampanyaları, İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile durduruldu. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin yurttaşlara ücretsiz yemek dağıttığı aşevleri kapatıldı. İktidarın salgın sürecinde yerel yönetimlerinin çalışmalarını hedef alan uygulamaları bunlarla da sınırlı kalmadı.

‘PARALEL YAPI’YMIŞ!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Sahra Hastanesi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nce mühürlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasına yönelik engelleme ise “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ücretsiz ekmek dağıtımına getirilen yasağın ardından başlayan tartışmalarla ilgili, “Anadolu’da, ‘ayrı baş çekmek’ değimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘BEKLEMEDİKLERİ DAYANIŞMA ÖRNEĞİ’

Seçimlerden önce, “CHP’li belediyeler yardımları kesecekler” sözlerini kullananların beklemedikleri bir dayanışma örneği ile karşılaştıklarını söyleyen CHP Milletvekili Candan Yüceer, “Bakanlıklar ve binlerce bürokratla yönettikleri iktidarlarının aklına dahi gelmeyen çalışmaları, belediyelerimiz uygulamaya başladı. Aşını, işini, geçimini kaybeden herkesin yanında oldular. Belediyelerimiz, insan odaklı belediyecilik anlayışı ile salgına karşı tedbirler alırken bu sürecin beklenenden uzun zamana yayılması dayanışmayı büyütme ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyen başkanlarımız, dayanışma çağrılarına çok büyük bir destek aldılar, geniş kitlelerin belediyelerimize ciddi bir güveninin oluştuğunu gördük” dedi.

İktidarın, koronavirüs salgını yerine CHP’li belediyelerle mücadele etmeyi seçtiğini savunan Yüceer, “Ne pahasına? Vatandaşın canı, aç kalması, çaresiz kalması pahasına...” diye konuştu: “Bağış ve 25 yıllık aşevlerinin hesaplarının dondurulması, belediye başkanlarına açılan soruşturmalar, bedava ekmek dağıtımının engellenmesi, Adana’da sahra hastanesinin mühürlenmesi bu noktada tamamen bir panik ürünü. Yerel seçimlerde belediyelerimiz sadece oyları değil, halkın güvenini kazandı. Bu süreçte de iyi bir sınav veriyorlar, niyetleri belli, aslında görevleri ne getiriyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Halk ile el ele vererek, tek bir çocuğun yatağa aç girmediği şehirler için yardımları büyütmeye devam edecekler.”