Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, Ekrem Çelebi isimli yurttaş tartışma yaşadığı korucular tarafından ağır yaralandı. Saldırganların görüntülere rağmen gözaltına alınmadığı ifade edildi.

Korucuların saldırısına uğrayan yurttaş ağır yaralandı: Çekiçle saldırdılar

Diyabakır’da korucuların saldırısına uğrayan bir yurttaş ağır yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan olmazken, darbedilen yurttaşın 1 hafta önce suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde eylül ayında Ekrem Çelebi ile korucu olan Ramazan Tüfek, Sabahattin Deniz, İsmail Deniz ve Nusrettin Deniz arasında tartışma yaşandı. Arazi keşfi sırasında iki taraf arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle davacı olan Ekrem Çelebi, korucular tarafından takibe alındı.

MA’da yer alana habere göre; 2 ay boyunca korucular tarafından takip edilen Çelebi, 28 Kasım Pazartesi günü ilçeden çıkıp Diyarbakır’a geldikten sonra saat 09.30’da İlçe Otogarı’nda kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Korucu ve korucu yakınlarının demir çubuk, sopa, silah dipçiği ve çekiçli saldırısına uğrayan Çelebi, başına aldığı darbe sonucu ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Çelebi’nin yoğun bakımda tedavisi devam ederken, 29 Kasım’da beyin ameliyatı geçirdi. Çelebi’nin başına aldığı çekip darbeleri sonucu kafa kemiğinin beynine saplandığı ve hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Çelebi, fotoğraflardan kendisine saldıran kişileri tespit ederek, saldırganların son çekiç darbesinden sonra yere yığıldığını ve yerdeyken bir kişinin, “tamam öldü” dedikten sonra dağıldıklarını belirtti.

"GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN GÖZALTI YOK"

Çelebi’nin yakınları ise çevredeki güvenlik kameralarından aldıkları görüntüler ile emniyete giderek saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görüntülerden yola çıkarak saldırgan koruculardan 6’sından 4’ünü tespit etti. Ancak görüntülere ve tespite rağmen korucu Ramazan Tüfek, Sabahattin Deniz, İsmail Deniz ile Nusrettin Deniz gözaltına alınmadı. Avukat Fatih Aslan, "Şüphelilerin müvekkilimi öldürme kastı ile darp ettikleri görüntülerden açıkça anlaşılmaktadır. Bir an önce şüphelilerin gözaltına alınması için yetkililerin gerekli işlemleri yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.