Korumasına bile hukuk işlemiyor
Bakan Yıldız’ın sabıkalı koruması Ramazan G., en son Kayseri’de göründü. (Fotoğraf: BirGün)

Gökay BAŞCAN

Bundan 3,5 yıl önce ‘silahlı yaralama suçu’ndan açığa alınan ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın koruma polisi Ramazan G., hâlâ görevini sürdürüyor. Polis Ramazan G. ile Erdem Y. ve Hasan Y. isimli iki kardeş arasında torpil iddiasıyla yıllar önce tartışma çıktı. Maraş Afşin’de yaşanan olayda, Ramazan G., kardeşlerden birini silahla yaraladı, diğerini ise darp etti. Olay sonrası tutuklanan Ramazan G., Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda sadece 10 gün kaldı. İtirazın ardından tahliye edilen Ramazan G., ‘tedbir’ amaçlı görevinden uzaklaştırıldı.


EN SON KAYSERİ'DE

Silahla yaralanan Hasan Y., olayın ardından CİMER’e başvurdu. Hasan Y.’ye yanıt ise 16 Ağustos 2019’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara Personel Şube Müdürlüğü’nden geldi. Müdürlük, Ramazan G.’nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Ancak bu yanıtın verildiği tarihten bugüne dek Ramazan G.’nin görevini sürdürdüğü anlaşıldı. Yıldız’ın katıldığı hemen her etkinlikte yanında boy gösteren Ramazan G., son olarak Kayseri Talas’ta cami ve Kuran kursu açılışında görüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Ramazan G.’ye ilişkin CİMER’e yapılan başvurulara verdiği yanıtlar da dikkat çekici. Olayın üzerinden yıllar geçse de Emniyet, başvurulara ‘değerlendirilmek üzere ilgili birimlere sevk edilmiştir’ ifadeleriyle net bir yanıt vermiyor. BirGün’ün konuya ilişkin ulaştığı Taner Yıldız’ın ofisi, birçok soruyu yanıtsız bıraktı. Ofisin yetkilileri, yalnızca, “Yargılama devam ettiği için bilgi veremiyoruz” dedi.