Korumuzu ranta kurban vermeyiz

DİLARA ŞİMŞEK

Yapılaşma tehdidinin bertaraf edilmesi için 90’lı yıllardan beri mücadele edilen Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesi’ne ön tahsinin yapılmasına tepkiler sürüyor. Validebağ Gönülleri’nden Arif Belgin kararı tanımadıklarını ve her türlü hukuki yola başvuracaklarını söyledi.

Validebağ Korusu İstanbul Anadolu yakasının ikinci büyük yeşil alanı. Koru, 90’lı yılların başından itibaren yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya. Önceki gün olağanüstü toplantı yapılan Üsküdar Belediye Meclisi’nde Validebağ Korusu ile ilgili gelen teklifte; korunun 261 bin metrekarelik bölümünün Üsküdar Belediyesi’ne ön tahsisinin yapıldığı belirtildi.

HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN KARŞISINDAYIZ

Belgin, koruyu ‘rant heveslilerinin iştahını kabartan yer’ olarak tanımlayarak şunları anlattı:

“Validebağ Korusu’nun mülkiyetine sahip olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, korunun Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na tahsisli olan kısımlarının dışında kalan 261 metrekarelikk bölümünün bakım ve onarım gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi’ne ön tahsisini yaptı. Mahalleliye sormak akıllarından bile geçmedi. Geçmiş yılların deneyimlerinden Üsküdar Belediyesi’ni yeterince tanıyor ve kesinlikle güvenmiyoruz.”

22 yıldır koruyu rant heveslilerine alet ettirmemek için direndiklerini vurgulayan Belgin, bu tahsisi tanımadıklarını kaydetti: “Korona virüsü salgını kısıtlamalarından ötürü direnemeyeceğimiz yanılgısına kapılan varsa, hatırlatmak isteriz ki şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Her türlü girişimin karşısındayız ve engellemeye kararlıyız.”