Aydın'da define arayan ekibin defineyi muhafaza ettiğine inandıkları cinlerden ve ruhlardan korunmak için imam getirtip kazı sırasında Kuran-ı Kerim okuttukları belirlendi.

'Koruyucu cinler'e karşı imamlı define avı!

Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde Afrodisias ören yeri yakınlarında kaçak kazı yapılacağı istihbaratını alan Geyre Jandarma Karakolu ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı’yla ortak operasyon düzenledi. Mülkiyeti A.T. isimli şahsa ait Marulluk bölgesindeki arazide iş makinesiyle kazı yapanları suçüstü yakalayan jandarma, 7 kişiyi gözaltına aldı. Kazı bölgesindeki 2 adet toz önleyici maske, 6 adet pirinçten yapılmış altın arama aparatı, kürekler ve iş makinesine el konuldu.

KEPÇEYLE YAKALANIP ‘GEZMEYE GELDİK’ DEDİLER

Habertürk gazetesinden Durmuş Ali Kılınç'ın haberine göre, şüphelilerden A.N.H.’nin Denizli’nin Tavas İlçesi Yahşiler Mahallesi’nde imamlık yaptığı ortaya çıktı. Diğer kişilerin ise Sivas, Malatya ve Afyon’dan geldiği bildirildi. Kepçeyle kazı yaparken yakalanan şüphelilerin, jandarmadaki ifadelerinde, birbirlerini tanımadıklarını ve bölgeye gezmeye geldiklerini ileri sürdükleri öğrenildi. Kazıda kullanılan kepçenin ise kiralık olduğu tespit edildi. Jandarmanın araştırmasında, 6 kişilik ekibin define kazısı yaptığı, defineyi koruduğuna inandıkları ‘cinlerden ve ruhlardan’ korunmak için de Denizli’de görev yapan imamı getirtip kazı esnasında Kuran-ı Kerim’den ayetler okuttukları ortaya çıktı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarma kazıda kullanılan kepçe, kazma, kürek ve pirinçten yapılmış altın arama aparatlarına el koydu.

FİLMİN BİRE BİR KOPYASI

Aydın’daki garip olay, 2010 yapımı Harbi Define filminin hikâyesiyle neredeyse bire bir aynı. Filmde, Uşak’taki baba evinin altında gömü olduğuna inanan 4 kardeş, kazı sırasında cinlerden korunmak için yanlarında bir de hoca götürüyor.