Liderin en yakın takipçisi Galatasaray, karlı bir İstanbul akşamında lig sonuncusu Akhisar’ı konuk ediyordu. Seyrantepe’deki görevliler belli ki zeminin kardan minimum etkilenmesi üzerine mesai harcamışlardı. Galatasaray’da Fernando, Diagne ve Linnes’in yokluğunda Fatih Terim Emre Akbaba’ya uzun bir aradan sonra ilk 11’de forma şansı vermişti. Galatasaray alışılagelmiş iç saha baskısını Akhisar karşısında kuramadı. Mitroglou’nun altıpas üzerinden […]

Kostas gururla sunar…

Liderin en yakın takipçisi Galatasaray, karlı bir İstanbul akşamında lig sonuncusu Akhisar’ı konuk ediyordu. Seyrantepe’deki görevliler belli ki zeminin kardan minimum etkilenmesi üzerine mesai harcamışlardı.

Galatasaray’da Fernando, Diagne ve Linnes’in yokluğunda Fatih Terim Emre Akbaba’ya uzun bir aradan sonra ilk 11’de forma şansı vermişti.

Galatasaray alışılagelmiş iç saha baskısını Akhisar karşısında kuramadı. Mitroglou’nun altıpas üzerinden kaleciye nişanladığı vuruşu dışında pozisyonu da yoktu. Eksiği bol Akhisar’da geçici teknik direktör Cem Kavçak, öncelikle oyunu 0-0’da tutmayı hedeflemişti. İlk 45 dakika sona erdiğinde hedefini tutturmuştu.

İkinci yarıya Fatih Terim, henüz hazır olmadığı her halinden belli olan Emre Akbaba’nın yerine Selçuk İnan’ı oyuna alarak başladı.

Dakikalar ilerledikçe Galatasaray’ın baskısı artıyor ancak gol atmaya muvaffak olamadığı her atak Akhisar’ın direncini arttırıyordu. Galatasaray, topla oynama süresinin ya da ceza sahasına yaptığı orta sayısının karşılığı pozisyonları üretemedi. Buna rağmen Galatasaray iki kere gole çok yaklaşıyor ancak 74’de Onyekuru’nun 78’de ise Feghouli’nin vuruşlarında direkler gole izin vermiyordu.

Donk’un ikinci forvet olarak oyuna girmesinin arsından üretkenlik sıkıntısı ortadan kalktı. Galatasaray son 10 dakikada maç boyunca girdiğinden fazla pozisyona girdi. Beklenen gol 90+4’te Kostas Mitroglou’nun ayağından geldi. Yunan forvetin SüperLig kariyerinin ilk golü Galatasaray’ın şampiyonluk yarışına daha sıkı tutunmasını sağlıyordu.