Kötü Seks Ödülü: Britanya'nın en istenmeyen edebi onuru

Britanya'da 1993'den bu yana Literary Review dergisi tarafından verilen ve "Britanya'nın en istenmeyen edebiyat ödülü" olarak nitelendirilen "Kötü Seks Ödülü" için bu yılın kısa listesi açıklandı.

1993'te Literary Review'ün editörü Auberon Waugh ve eleştirmen Rhoda Koenig tarafından yaratılan ödül her sene "Cinselliğin inanılmaz derecede kötü şekilde tasvir edildiği, ancak onun dışında başarılı olan" bir romana veriliyor.

T24'ün haberine göre, bu sene "istenmeyen" ödül için yarışacaklar arasında Mary Costello'nun 'The River Capture', Didier Decoin'ıın 'The Office of Gardens and Ponds', Elizabeth Gilbert'ın 'City of Girls', John Havey'nin 'Pax' ve Dominic Smith'in 'The Electric Hotel' kitapları bulunuyor.

Ödül geçen sene James Frey'in 'Katerina' isimli eserine gitmişti. Frey'in kitabı içindeki, "Bir. Beyaz. Tanrı. Boşalmak. Boşalmak. Boşalmak. Gözlerimi kapadım ve nefesimi verdim. Boşalmak." ve benzeri cümleler sebebiyle ödüle layık görülmüştü. Yazar ödül töreninde ödülü alırken, "Bu prestijli ödülü almaktan onur duyuyorum" demişti.

Ödülü kazanan isim 2 Aralık'ta açıklanacak.