Kötülüğe teslim olmayacağız
Can Atalay ve ailesi.

Haber Merkezi

Gezi davası kapsamında yüksek hapis cezalarına mahkûm edilen Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay, aileleri tarafından tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nde ziyaret edildi. Üç tutuklunun yakınları sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşarak açıklama yaptı. Davada 18 yıl hapse mahkûm edilen Av. Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, “Vera, Ege, Can ve biz. Can’ın, Tayfun’un, Hakan’ın çok selamları var. Karanlık gider, Gezi kalır” derken Tayfun Atalay’ın eşi Meriç Demir Kahraman ise “Dirençle tarihsel görevlerini sürdüren Tayfun, Can ve Hakan herkese selamlarını ilettiler. Kimsenin doğum günü değildi ama Vera ve Ege’nin ‘İyi Ki Doğdun’ şarkısıyla vedalaştık” paylaşımını yaptı. Hakan Altınay’ın eşi Hande Yalnızoğlu Altınay da “Kötülüğe teslim olmayacağız, iyilik kazanacak” dedi.

Gezi davası kapsamında 25 Nisan’da Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Hakan Altınay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’e ise 18 yıl hapis cezası verilmişti. Taksim Dayanışması tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcı’nın gönderdiği mesajlar okunmuştu.

Tayfun Kahraman ve ailesi.Tayfun Kahraman ve ailesi.

Cansu Yapıcı annesi Mücella Yapıcı’nın mesajı şöyle: “O parktaki olağanüstü direniş gelecek için bir umut olmuş ve ülkeye çekilen karanlık perdesini aralamıştır. Anayasal haklarımızın bize unutturulmaya çalışıldığının farkındayız. Gezi Direnişi’nin yıl dönümünde, Cumartesi Anneleri’nin direnişinde ve Onur Yürüyüşü’nde arkadaşlarımız gözaltına alındı. Demokrasiye, barışa, daha insanca yaşama hareket etmiş bir toplum, yıllar geçse de bunu unutamaz. Umudu örgütlemeye, konuşmaya, birlikte mücadele etmeye devam etmeliyiz.”

Hakan Altınay ve ailesi.Hakan Altınay ve ailesi.

Meriç Demir Kahraman ise Tayfun Kahraman ile Can Atalay’ın mesajını okudu: “9 yıldır Gezi Direnişi’mizi karalamaya çalışanlar şimdiden bir dezenformasyona başladılar. Mahkeme kisvesi adı altında tarih tezi yazmaya çalıştılar. Türkiye’nin geleceğini karartmaya çalışan bu çaba başarısız olmaya mahkûmdur. Gezi bu memleketin sönmeyen umududur. Silivri ile yükseltmeye çalıştıkları korku duvarı bir kez daha aşılıyor.”