Uzaktan eğitime erişimde yaşanan problem en çok internet altyapısı olmayan köyler ve kasabalardaki öğrencileri etkiledi. CHP Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta yüzlerce köyün internete erişimi olmadığını belirterek, “Maliyet bahane edilerek gerekli çalışmalar yapılmadı” dedi.

Köy çocuklarına eğitim uzak

BirGün/Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Keven, köylerde internet altyapısı olmadığı için köy çocuklarının eğitimde geri kaldığını söyledi. CHP’li Keven, okul dönemi başlamadan önce bir çalışma yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Telekom şirketinin şimdi de maliyeti bahane ettiğini söyledi.

Uzaktan eğitim sürecinde yaşanan eğitime erişim problemi köyler ve ücra kasabalarda daha da yakıcı hale geldi. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta internet erişimi olmayan yüzlerce köyde çocukların uzaktan eğitime katılamadığını söyledi.

MALİYET BAHANE EDİLİYOR

İnternet altyapısı olmayan köylerin bu eksikliğinin Nisan ayından bugüne giderilemediğini ifade eden Keven, “Köylerimizden yoğun talep var. Öğrencilerimize internet hizmeti ulaştırılması ve ücretsiz sağlanması gerekmektedir” dedi. Türk Telekom’un maliyeti bahane ettiğini dile getiren Keven, “Telekom, AKP döneminde 2005 yılında şaibeli bir satışla özelleştirildi. Eğer Telekom kamuya ait bir kurum olsaydı çocukların eğitimi söz konusu olunca maliyeti değil faydayı düşünürdü. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmak isteniyorsa bu hizmeti sağlamak zorundasınız. Parası olan girsin dersi dinlesin, parası ve imkanı olmayan dersi dinlemesin derseniz bu ne insafa ne de sosyal devlet ilkesine sığar” ifadelerini kullandı.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan büyük yatırımlara milyarlarca liralık garantiler verildiğini anımsatan Keven, “Köylerimizin altyapı eksiklerinin giderilmesi için bu garanti ödemelerine ayrılan kaynağı kullanabilir" diye konuştu.