Köylü, katliamı durdurdu

HABER MERKEZİ

Yusufeli Kılıçkaya köyünde Atahes Mühendislik tarafından yapılmak istenen hidroelektrik santral (HES) projesine ilişkin mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Rize İdare Mahkemesi’nin verdiği karar, köylerine sahip çıkan Kılıçkayalıları sevince boğdu.


Davanın avukatı Bedrettin Kalın, sırada projenin iptali var dedi. Kalın yaptığı açıklamada; “Yusufeli Kılıçkaya Köyü’nde Ersis Deresi üzerinde yapılması planlanan HES projesine karşı açmış olduğumuz davada Rize idare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olup, bunu kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Küresel iklim değişikliğinin yaşandığı bir çağda ekosistemin tarım ve hayvancılığın içme suyu ihtiyacının bile karşılanamadığı bir dere suyuna el koymaya çalışan bir rant projesinin yaşama hakkına, ekosisteme saldırı niteliğinde olduğunu anlatmaya çalıştık. Görüyoruz ki mahkemede bunu görmüş ve takdir etmiştir kararın devamında da projenin iptaline ilişkin mahkeme kararını bekliyor olacağız” diye konuştu. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan’da kararın doğru ve yerinde olduğunu, bundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.