Köylüler geleceklerini  korumada kararlı

BirGün EGE

İzmir’in Seferihisar ilçesi Orhanlı ve Yeniköy köylerinde Jeotermal Enerji Santrallarına (JES) karşı mücadele sürüyor. Küçük Menderes Enerji tarafından 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santralı ve Yardımcı Kaynak (GES + RES) Tesisleri projesi için 21 Nisan tarihinde yapılması planlanan halkın katılım toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Bölge halkı koronavirüs tedbirlerinin ihlal edileceği, çok kişinin katılamayacağı gerekçesiyle toplantıya karşı çıkarak iptali için başvuru yapmıştı. İzmir Valiliği toplantının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Tarım ve orman alanı içerisinde bulunan RES alanı aynı zamanda askeri yasak bölge sınırları içerisinde kalıyor.

Orhanlı Köyü Kültür Doğa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hasan Tahsin Akçil “Burada farklı bir şirketin yaptığı JES çalışmasına karşı şimdi de Küçük Menderes şirketin JES çalışması başlattı. Biz köyümüzde JES istemiyoruz. Bölgemiz tarım cenneti. Buranın dokusunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Pandemi sürecinde her şey yasaklanırken, JES için toplantının serbest olması kabul edilemez. Bunun için bölge halkı olarak tepki gösterdik. Tepkilerimiz sonrası toplantıyı ertelettik. Köyümüzü, geleceğimizi koruyacağız” dedi.