Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde köylünün geçim kaynağı olan tarım arazilerine kurulmak istenen OSB’ye yurttaşlar tepkili. Bölgede kurulmak istenen OSB’nin köy için adeta bir katliam olduğunu vurgulayan yurttaşlar, “Köyümüzün tek geçim kaynağı bu topraklar” dedi.

Köylünün arazisine sanayi

HABER MERKEZİ

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde 660 bin metrekarelik alanda tarım arazileri üzerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yurttaşlar tepkili. Bölgenin 2016’da tarımsal sit alanı ilan edildiğini belirten yurttaşlar, geçen aylarda ise arazinin bu nitelikten çıkarılarak OSB ilan edildiğini kaydetti. Geçimlerini tarım ve hayvancılıktan kazandığını vurgulayan köylüler, sanayiinin bölgeye vereceği zarara dikkat çekti. OSB alanı ilan edilen alanın Beşevler köyüne ise yalnızca 60 metre uzaklıkta olduğunu vurgulayan köylüler, dün bir araya geldi.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan bölge halkından Ebru Uğurlu, “Topraklarımızı korumak için toplandık. 660 bin metrekarelik tarım arazisine organize sanayi yapılması planlanmaktadır. Bu topraklar, bir metre sulama sistemi döşemeden, bir çapa vurmadan bir yıl nadas bırakmadan bize yılda 300 ton civarı ayçiçek, 300 ton civarı tahıl, ayrıca muhtelif ürünler vermektedir. Köyümüzün tek geçim kaynağı bu topraklar” dedi.

BENZİN DÖKÜP YAKMAKTAN FARKSIZ DEĞİL

Yetkililere seslenen Uğurlu, “Verimli tarım arazilerine yapılmak istenen adeta bir katliam. OSB için uygun alan burası değil. Bilecik Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere yetkili tüm kurumlara itiraz dilekçesi verdik. Yapılmak istenen arazilerimize benzin döküp yakmaktan farksız değil” diye konuştu

koylunun-arazisine-sanayii-905763-1.