İzmir Buca’da faaliyet gösteren Kozalak Kültür Kitap Kafe, 1’inci yılını İlkay Akkaya konseriyle kutladı.

Kozalak Kültür 1. yılını kutladı

BİRGÜN EGE

İzmir Buca’da kolektif bir şekilde hayata geçirilen Kozalak Kültür Kitap Kafe, birinci yılı kapsamında dayanışma konseri düzenledi. Buca Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen konserde İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven sahne aldı.

Konserde sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Kozalak Kültür Sanat Atölye Ekibi, “Yazla vedalaştığımız, sonbaharın selamladığı bu günlerde, eylülün bu en güzel akşamında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu buluşma; bir yıl içerisinde 8 imza günü, 19 panel söyleşi, 5 yazar buluşması, 4 siyaset atölyesi, 1 resim sergisi, 3 film gösterimi, 2 çocuk şenliği ve onlarca etkinlik için emek veren, kolektif bir akılla hareket edenlerin buluşması. Bu buluşma; Don Kişotların, İnce Memedlerin, Raif Efendilerin, Küçük Prenslerin, Martın Eden’ların, Hamletlerin, Deli İbramların buluşması. Kozalak, yozlaşmanın karşısında bir dağ, karanlığın karşısında bir fener olacak. Astbesli gemilere karşı bir buzdağı olacak kozalak. Daha söyleyecek çok söz, değiştirecek çok gün var. İşte tam bu sebeple gelin hep birlikte büyütelim kozalağımızı. ‘Ballı incirleri hep beraber yiyebilmek, yarın yanağından gayrı her şeyde her yerde hep beraber diyebilmek için’ tüm çabamız” açıklamasını yaptı.

Kozalak Kültür Kitap Kafe yıl boyunca düzenlediği kültür-sanat etkinlikleriyle; 8 imza günü, 19 panel ve söyleşi, 5 yazar buluşması, 4 siyaset atölyesi, 1 resim sergisi, 3 film gösterimi ve 2 çocuk şenliğine imza attı.