İzmir Buca’da faaliyet gösteren Kozalak Kültür Kitap Kafe, açılışının birinci yılı dolayısıyla 15 Eylül (yarın) saat 20.00’da dayanışma konseri düzleyecek. Konsere, İlkay Akkaya başta olmak üzere Barış Yıldırım & Murat Mengirkaon, Geniş Merdiven Orkestrası, Latif Tiftikçi sahne alacak. Kafe ekibi tarafından yapılan açıklamada, konsere tüm Buca halkı davet edilerek, “Yürüyecek daha çok yolumuz var” denildi.

Kozalak Kültür’den 1. yılında dayanışma konseri: ‘Yürüyecek çok yolumuz var’

BİRGÜN EGE

İzmir Buca’da kolektif bir şekilde hayata geçirilen Kozalak Kültür Kitap Kafe, birinci yılı kapsamında dayanışma konseri düzenliyor. Konser, 15 Eylül (yarın) saat 20.00’da Buca Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenecek. Yapılacak konserde; İlkay Akkaya, Barış Yıldırım & Murat Mengirkaon, Geniş Merdiven Orkestrası, Latif Tiftikçi sahne alacak.

Kozalak Kültür'ün sadece bir mekân olmadığı, Buca'da yaygın kültür sanat faaliyeti yürütmek isteyen kolektif bir yapı olduğunu söyleyen Kozalak Kültür Sanat Atölye Ekibi, şunları belirtti:

“İlk defa 1’inci yıl etkinlikleri kapsamında farklı bir noktada İlkay hanım ile birlikte bunu yapmanın heyecanını taşıyoruz. Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Buca’da ama ne yazık ki kültür sanat faaliyetleri üretilen mekânlar, Kozalak Kültür yola çıkana kadar neredeyse hiç yoktu. Buca’da ne yazık ki Tiyatro yok, sinema yok konser salonları ve alanları yok. Hem buna dikkat çekmek hem de bu eksikliği karşılamak amacıyla 1 yıldır geniş ve kolektif çalışan ve büyük emekler harcayan bir aileyle Buca’da yaşayanların kültür sanat faaliyetlerine katılabilecekleri, bununla ilgili insanların bir araya gelip tartışabilecekleri, sohbet edebilecekleri mevcut bir mekân yarattık. Yürüyecek daha çok yolumuz var, yarın da bu bağlamda kıymetli bir adım daha atıyoruz, tüm dostlarımızla, bu memlekette güzel şeyler için mücadele eden Buca sakinleriyle bir araya geleceğiz. Yarın düzenleyeceğimiz İlkay Akkaya konserine sizleri de aramızda görmek isteriz.”

kozalak-kultur-den-1-ilinda-dayanisma-konseri-yuruyecek-cok-yolumuz-var-1063796-1.