Kozlarını paylaşıyor dendi, ABD ile anlaşma yürürlüğe girdi:  Adamlar ‘atıyor’ kardeşim!

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Diriliş Postası isimli gazetenin bugünkü başyazısında ABD’den uluslararası sistemin ağaları’ diye bahsedilip Türkiye’nin AKP döneminde bu kesimlerle hesaplaşıldığı iddia edildi. Gazetenin ifadeleri bu şekildeyken, ABD’den gelen bir açıklamada Türkiye ile ortak biçimde yürütülecek olan ve Suriye’deki cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyelerinin eğitilmesini öngören Eğit-Donat projesinin Türkiye’de uygulanmaya başladığı belirtildi. Erdoğan’a ‘Reis’ diye hitap eden yandaş Hakan Albayrak’ın kontrolündeki Diriliş Postası’nın bugünkü başyazısının başlığı ‘Adamlar yapıyor kardeşim’di.

‘KERİM DEVLET'MİŞ'
Gazetenin Türkiye’nin ABD’nin ‘güdümünden çıktığını’ iddia ettiği yazının en çarpıcı bölümü ise şöyle: ‘Türkiye ABD’nin 650 milyon dolarlık hibesine çocuklar gibi sevinecek kadar zavallı bir haldeydi o zamanlar (1980’li yıllar kastediliyor.) Şimdi ise o 650 milyon doları her sene ona katlayıp dünya mazlumlarına yardım olarak dağıtan bir ‘kerim devlet.’ Ve küçük komşumuz Yunanistan’la değil uluslararası sitemin ağalarıyla, İsrail’le, BM oligarşisiyle kozlarını paylaşan bir dünya gücü. Başyazının devamında ise Türkiye’nin AKP döneminde bir dünya gücü haline geldiği iddia edildi.

GAZZE YALANI UNUTULMADI
Diriliş Postası’nda yer alan ve Türkiye’nin başka ülkelere hibe diye sunulan 650 milyon dolarlık miktar geçen günlerde kamuoyunun gündemine gelen Gazze’ye yardım konusunu akıllara getirdi. Dünya Bankası raporunda Türkiye’nin Mısır Kahire’de düzenlenen konferansta Gazze’ye 200 milyon dolarlık yardım sözü verdiğini ancak bunu yüzde 1’ini dahi yerine getirmediğini belirtilmişti.Haber Merkezi




ABD: Eğit-donat programı Türkiye'de başladı