Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu, petrokimya ve enerji fiyatlarındaki artışın kozmetik sektöründe ciddi maliyet kalemi olduğunu, enflasyondan dolayı çalışanlara yüzde 20 ara zam yaptıklarını belirtti. Kutanoğlu, bu artışların raflara yüzde 30-40 oranında zam olarak yansıyacağını söyledi.

"Kozmetikte yüzde 30-40 bandında zam göreceğiz"
Fotoğraf: Pixabay

Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu maliyetlerdeki artışlardan dolayı kozmetik ürünlere yakın zamanda yüzde 30-40 bandında zam geleceğini söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, maliyetlerin şu an fiyatlara yansımadığını söyleyen Kutanoğlu, kozmetik sektörünün petrokimya ürünlerine bağımlı olduğunu ve bu ürünlerin artışının yani sıra enerji maliyetlerinin de çok arttığını söyledi.

Kutanoğlu, bu maliyet kalemlerinin yanı sıra asgari ücret zammının yanı sıra enflasyondaki artıştan dolayı Mayıs ayında da çalışanlarına yüzde 20 bandında bir zam yaptıklarını belirtti.

Kutanoğlu, şunları söyledi:

"Biz çalışanlarımıza asgari ücrete yapılan zam dışında Mayıs ayında yüzde 20 bandında ara zam verdik. Çünkü enflasyon karşısında yapmış olduğumuz zammın onlar için çok bir anlamı olmadı. Bütün bunlar diğer maliyetlerle bir araya gelince ürünlerde yüzde 30-40 bandında artışa sebebiyet verecek.

Bu artışlar raflara henüz yansımadı. Raflara ne kadar geç yansıtabilirsek o kadar halkımız için iyi olduğunu düşünüyoruz. Zamların Temmuz değil ama Ağustos ayında yansıyacağını düşünüyorum. Kur artışlarının da etkisini görebiliriz.