KPSS’de değişmeyen manzara

Önlisans mezunları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dün gerçekleşti. Sınava yüz binlerce insan girdi. Diğer sınavlar da olduğu gibi bu sınavda da öğrencilerin geç kalması en çok konuşulan olay oldu.

KPSS’ye 15 dakika kala öğrencilerin gelmesi gerektiği duyurulmasına rağmen yine geç kalan memur adayları okul kapılarında gözyaşı dökmek zorunda kaldı. Bazı adaylar ise okul kapılarında güvenlik ve polislerle tartıştı.

Öte yandan Yozgat Bozok Üniversitesinde KPSS Ön Lisans sınavına geç kalan bazı adaylar, yol yapım çalışmalarına takıldıklarını iddia etti. Adaylar, karayolları tarafından üniversite yolunda yapılan asfalt çalışmaları nedeniyle gecikme yaşadığını öne sürdü. Sınav kapılarının 10.00'da kapanması nedeniyle bazı adaylar zamanla yarıştı. Kimi adaylar ise saniye farkıyla sınava girerken yaklaşık 15 öğrenci de bir dakikayla sınava giremedi.

Sınava giremeyen öğrenciler karayolu başta olmak üzere belediye ve trafik akışını yeterince sağlayamayan trafik ekiplerini suçladı. Sınava 1 dakika geç kalan öğrenciler dakikalarca sınav görevlilerine dert yandı. Sınava geç kalan adaylardan Mehmet Udun, yol yapım çalışmaları nedeniyle sınava geç kaldığını söyleyerek görevlilerle uzun süre tartıştı.