KPSS lisans sonuçları açıklandı

KPSS sınav sonuçları 29 Ağustos Çarşamba akşamı sınava giren adayların erişimine açıldı. Bu yıl genel yetenek ve genel kültür sınavına toplam 1 milyon 175 bin kişinin katıldığı sınavda, sınava girmeyen aday sayısı ise 59 bin 460 olarak açıklandı.

KPSS lisans sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Kamu dairelerinde çalışmak isteyen vatandaşların katılım gösterdiği KPSS, sınav sonuçları ile ÖSYM'nin ana sayfasından sorgulanabilecek.

Öğretmenlik görevini yerine getirebilmek için ÖABT sınavına katılım gösteren aday sayısı 276 bin olarak kayıtlara geçti. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılım göstermeyen adaylar ise 30 bin olarak kayıtlara yansıdı.

Sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

ÖSYM, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir."