Soru sızdırılma iddiasının ardından iptal edilen KPSS hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını belirtti.

KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Başka yayınevlerinin soruları da incelenecek
Fotoğraf: AA

İptal kararıyla birlikte devam eden KPSS soruşturmasında ilk bulgulara göre Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavıyla, KPSS ilk oturumunda yer alan bazı soruların aynı olduğu tespit edildi.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, soru sayısına ilişkin spekülasyon yapıldığını belirten yetkililer, “Yediiklim yayınevinin deneme sınavıyla KPSS sınavında bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısı iddia edildiği gibi 20 değil. 3-5 soru diyebiliriz” açıklaması yaptı.

İncelemeyi yürütüen yetkililer, sınavın iptal sürecine ilişkin de bilgiler verdi. Yetkililer, sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini belirtti. Yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını ekledi.

"BİTMİŞ SINAVLARA BAKILACAK MI?"

Aydemir'in “Diğer sınavlarda da şaibe olabileceği şüphesiyle yapılmış sınavların da iptal edilmesi söz konusu olabilir mi” sorusuna da yanıt veren yetkili isimler şu açıklamayı yaptı:

"Şu anda gündemimiz 2022 KPSS sınavı. Sadece bu sınavla ve yapılacak diğer oturumlarıyla ilgili iptal kararı aldık. Gerekirse diğer sınavlara da bakarız ancak süreç tamamlanmış, sınavlar açıklanmış. Çok uzun bir süreç. Bu konuya girmeyiz."

SORU HAVUZU DA GÖZDEN GEÇİRİLECEK

ÖSYM’nin sınav takvimine geri dönmesi ve bundan sonraki sınavları sağlıklı yapabilmesi için de önlemler alındığı öğrenildi. KPSS ve diğer sınavların soru havuzları bu amaçla gözden geçirilecek. Yeni bir yaklaşımla bu soru havuzunun güncellenmesi, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) raporunda yer alacak.