Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya ile Ukrayna dış işleri bakanlarının yarın Antalya’da yapacağı toplantının ‘çok önemli’ olduğunu belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'dan enerji kaynakları alımını yasaklamasının ‘derin bir analizi hak ettiğini’ kaydeden Peskov, "ABD, Rusya'ya kesinlikle ekonomik savaş yürütüyor" dedi. Peskov ayrıca, ihracatı ve ithalatı yasaklanacak hammadde ve ürünlerin listesinin de ‘sayılı saatler içinde açıklanacağını’ dile getirdi.

Kremlin: ABD, Rusya'ya karşı ekonomik savaş yürütüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yarın Antalya’da yapılacak olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba arasındaki görüşmeye ilişkin Peskov, “Müzakere sürecinin devamıdır ve çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın “ABD için Ukrayna'daki krizin çözümü, Putin'in stratejik yenilgi almasıdır” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Peskov, “ABD, Rusya'ya kesinlikle ekonomik savaş yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'dan enerji kaynakları alımını yasaklaması hakkında ise “Başkan Biden tarafından açıklanan kararlar, gerçekten de son derece derin bir analizi hak ediyor. Rusya ne yapacak? Rusya, bu durumda kendisi için faydalı olanı yapacak. Çıkarlarımızı koruyoruz ve her şeyi çıkarlarımıza tamamen uygun bir şekilde yapacağız” diye konuştu.

Peskov ayrıca, ihracatı ve ithalatı yasaklanacak hammadde ve ürünlerin listesinin de 'sayılı saatler içinde' açıklanacağını dile getirdi.

BİYOLOJİK TESİSLER KONUSU: 'TÜM DÜNYA İLGİ DUYACAKTIR'

ABD'nin Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarları hakkında konuşan Peskov, “Bu konu elbette çok önemli. Sanırım tüm dünya için önemli. Ukrayna topraklarında bulunan ve fiilen ABD tarafından işletilen bu kurumların faaliyetlerini açıklığa kavuşturacağımızı umuyoruz. Muhtemelen tüm dünya, bu kurumların neyle uğraştığını anlamaya ve öğrenmeye ilgi duyacaktır” yorumunu yaptı.

Polonya'nın, Ukrayna'ya MiG-29 savaş uçakları tedarik edeceğine yönelik olasılığı değerlendiren Peskov, “Bu son derece arzu edilmeyen ve potansiyel olarak tehlikeli bir senaryo.” yorumunu yaptı.