Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "suikast" iması yapmasına verdiği yanıtta, "Rus düşmanlığının histerik bir biçimde tırmandığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kremlin'den, ABD'li senatörün "Putin'e suikast" imalı açıklamasına yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in Rusya-Ukrayna savaşının sonlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "suikast" iması yapmasına yanıt verdi. Peskov, "Bugünlerde herkes ayık kalmayı başaramıyor, hatta çoğu aklını yitiriyor" dedi.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Vladimir Putin'e "suikast" iması yapmıştı.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Graham, Roma İmparatoru Julius Caesar'a ihanet eden Brütüs ve Nazi Almanya'sının ırkçı diktatörü Adolf Hitler'e suikast girişiminde bulunan Albay Claus von Stauffenberg'e atıfta bulunmuştu.

Graham, "Rusya'da bir Brütüs var mı? Rus ordusunda Albay Stauffenberg gibi başarılı biri yok mu? Bu savaşı durdurmanın tek yolu bu adamı (Putin) ortadan kaldırmak. Bu, ülkeniz ve tüm dünya için çok önemli bir hizmet olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Graham'in imasına yanıt veren Peskov, "Ne yazık ki gerçekten de böylesine aşırı gergin bir atmosferde Rus düşmanlığının histerik bir biçimde tırmandığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Peskov, “Bugünlerde herkes ayık kalmayı başaramıyor, hatta çoğu aklını yitiriyor” dedi.