AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna lideri Zelenskiy’i görüşmeleri için Türkiye’ye davet etmesini yorumlayan Kremlin Sözcüsü Peskov, “Türk partnerlerimiz Ukraynalılara etki edip onları, önceden yapılmış anlaşmalar ile yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu sadece memnuniyetle karşılayabiliriz” dedi.

Kremlin’den Erdoğan’a manidar Ukrayna yanıtı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sorunların çözülmesini görüşmek üzere Türkiye’ye davet etmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Sputnik’in aktardığına göre Peskov, “Türkiye’nin Ukrayna’ya yapılan anlaşmaları ve yükümlülükleri hatırlatmasından memnun olacaklarını” ifade etti. Böylece Kremlin, Ukrayna krizinde NATO ile hareket eden AKP iktidarına manidar bir yanıt vermiş oldu.

Peskov, söz konusu soruya şu yanıtı verdi:

“Tabii ki Ukrayna’daki durumun sona ermesine yardımcı olabilecek her ülkenin girişimlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki temel uyuşmazlık, (Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların sona erdirilmesi için yapılan) Minsk anlaşmalarının uygulanmasının Kiev tarafından durdurulmasıdır. Türk partnerlerimiz Ukraynalılara etki edip onları, önceden yapılmış anlaşmalar ile yükümlülüklerini yerine getirmeye teşvik edebilirlerse bunu sadece memnuniyetle karşılayabiliriz.”

Peskov, “Bununla ilgili temasların gerçekleştirileceği yerin neresi olacağı, ikincil önemdedir” diye ekledi.